Antiek Glasservies

hallo ik wou iets vragen ik heb een zolder mogen leeg maken bij mensen, daar waren deze glazen ingewikkeld gazetpapier jaar 1976,daarom denk ik dat deze glazen jaren 60,70 zijn ???, kan u mij iets meer van zeggen van waar ze zijn hoe oud,en eventueel de waarde, ik denk krtistal geslepen glazen,dank u vriendelijk grt patricia

Antiek glasservies.

Dit antieke glasservies kan nog wat ouder zijn, maar lijkt me inderdaad naoorlogs. Het is wel nog van semi-artisanale makelij. Het kan ook best in Wallonië zijn vervaardigd, waar tot eind jaren ’80 ateliers actief waren die dit soort glas produceerden, ondermeer te Manage.

Oude en antieke glasserviezen zijn gezocht en meestal niet zo duur. Je vindt dit soort glaswerk in Kringloopwinkels of op vlooienmarkten voor soms maar een halve euro per stuk. De waarde van een servies hangt van vele factoren af. Ondermeer de ouderdom, of het glas of kristal is, de schoonheid en volledigheid. Een volledig servies bestaat minstens uit reeksen van zes, indien minder dan vermindert de waarde snel. Voor de waarde van de dit servies reken ik op een waarde van 0,70 euro per glas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content