Zythos Bierfestival biedt keuze uit 500 verschillende bieren

Op 26 en 27 april vindt opnieuw het grote bierproeffestival Zythos plaats in de Leuvense Brabanthal.

Tijdens het 11de Zythos Bierfestival, dat op zaterdag 26 en zondag 27 april voor het derde jaar in de Leuvense Brabanthal georganiseerd wordt, zullen bezoekers kunnen proeven van circa 500 verschillende bieren van meer dan 100 grote en kleine Belgische brouwers.

‘Grootste bierfestival van Europa’

Volgens de organisatie, bierconsumentenvereniging Zythos, is het festival het grootste van Europa. Net als de voorbije jaren worden zowat 15.000 bezoekers verwacht, van wie een groot deel uit het buitenland. Sinds midden maart krijgt in heel Vlaams-Brabant dé Belgische nationale drank al meer dan een maand lang bijzondere aandacht.

“Bezoekers kunnen er bieren proeven die al tientallen jaren bestaan, maar ook primeurs”, zegt Yannick de Cocquéau, lid van de vereniging. Een paar brouwerijen maakten speciaal voor dit festival een speciaal bier. Dat is onder meer het geval voor de brouwerijen Anders! en De Leite. Elke brouwerij krijgt er bovendien evenveel plaats, hoe groot die ook is.

De toegang is gratis, en de prijs voor een biertje is 1,5 euro voor een proefglaasje van 15 cl.

Heel het weekend krijgt bier in de Leuvense restaurants en cafés een bijzondere plaats op de menu’s. Daarnaast worden ook thematische wandelingen in de stad georganiseerd. Sinds midden maart, en nog tot 11 mei, openen verschillende Vlaams-Brabantse brouwerijen elk weekend de deuren voor hun klanten. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content