Video | Culinair

Zo mislukt jouw bechamelsaus nooit meer

Witte saus of bechamelsaus, het is één van die basisrecepten van onze Belgische keuken. Als er één saus is waarvan je moet weten hoe hem te maken, dan is het deze wel.

Het basisrecept

Ingrediënten

1 el boter

2 el bloem

700ml melk

peper & zout

nootmuskaat

Bereiding

Smelt de boter.

Voeg bloem toe en roer droog tot het naar koekjes ruikt.

Voeg een paar lepels melk toe. Roer er alle klonters uit.

Voeg meer melk toe. Zorg dat er geen klonters zijn. Voeg beetje per beetje melk toe en laat indikken tot de gewenste dikte.

Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Stoom spruitjes, witte kool, bloemkool, broccoli, selder, venkel of schorseneren gaar.

Meng de saus met de gestoomde groenten en je hebt een typisch Belgisch bijgerecht! Voeg extra kaas toe en je hebt de perfecte kaassaus. Ideaal voor bij bloemkool, macaroni of lasagne. Succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier