Acties
Shop
Knack Club
Neem of schenk een abonnement
Mode
Beauty
Design
Culinair
Reizen
Human Interest
Boekentips
Beluister de podcast 'Allez Circulez'
Podcast
Archief
Mode
Beauty
Design
Culinair
Reizen
Human Interest
Boekentips
Beluister de podcast 'Allez Circulez'
Neem of schenk een abonnement
Mode
Beauty
Design
Culinair
Reizen
Human Interest
Boekentips
Beluister de podcast 'Allez Circulez'
Podcast
Archief
Acties
Shop
Knack Club
Neem of schenk een abonnement
Culinair
Zin in pesto?
Redactie Knack
13-07-2011, 10:16
Bijgewerkt op: 07-12-2020, 21:08
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel ¼ kopje (40 g) pijnboompitten evenredig over een bakplaat. Zet 5-10 minuten in de oven, tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
Spoel 4 kopjes basilicumblaadjes af en droog ze grondig met behulp van een slacentrifuge als u die heeft, en vervolgens met keukenpapier.
Stop de pijnboompitten samen met de basilicumblaadjes, 2 knoflookteentjes en een ½ kopje (40 g) geraspte parmezaan in een keukenmachine. Zet het apparaat kort aan.
Schenk er langzaam ¼ kopje (60 ml) extra vergine olijfolie door, maar laat het mengsel niet te glad worden. Breng op smaak.
Schep in een bakje en schenk er een laagje olijfolie over om oxidatie te voorkomen. Dek af en zet in de koelkast.
Fout opgemerkt of meer nieuws?
Meld het hier
Partner Content