Acties
Shop
Knack Club
Abonneer
Lifestyle
Mode
Beauty
Design
Culinair
Reizen
Human Interest
Weekend tipt
Reizen
Culinair
Mode
Beauty
Eropuit
Design & architectuur
Weekend test
Podcast
Archief
Lifestyle
Human Interest
Weekend tipt
Weekend test
Abonneer
Mode
Beauty
Design
Culinair
Reizen
Lifestyle
Human Interest
Reizen
Culinair
Mode
Beauty
Eropuit
Design & architectuur
Weekend tipt
Weekend test
Podcast
Archief
Acties
Shop
Knack Club
Abonneer
Culinair
Zin in pesto?
Redactie Knack
13-07-2011, 10:16
Bijgewerkt op: 07-12-2020, 21:08
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel ¼ kopje (40 g) pijnboompitten evenredig over een bakplaat. Zet 5-10 minuten in de oven, tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
Spoel 4 kopjes basilicumblaadjes af en droog ze grondig met behulp van een slacentrifuge als u die heeft, en vervolgens met keukenpapier.
Stop de pijnboompitten samen met de basilicumblaadjes, 2 knoflookteentjes en een ½ kopje (40 g) geraspte parmezaan in een keukenmachine. Zet het apparaat kort aan.
Schenk er langzaam ¼ kopje (60 ml) extra vergine olijfolie door, maar laat het mengsel niet te glad worden. Breng op smaak.
Schep in een bakje en schenk er een laagje olijfolie over om oxidatie te voorkomen. Dek af en zet in de koelkast.
Fout opgemerkt of meer nieuws?
Meld het hier
Partner Content