Bakken is helemaal terug van weggeweest, vooral jonge vrouwen vinden er plezier in. Eerst waren er cupcakes, de leuke minicakes in vrolijke kleuren, nu kondigen whoopie pies zich aan. Deze lekkernijen bestaan uit twee koekjes, die, met een vulling ertussen, als een sandwich op elkaar worden gelegd.

Whoopies zijn eenvoudig te maken, ze passen in de tijdgeest en behoren tot het huiselijke plezier. De baksels zijn meestal rond of ovaal, vaster dan een cake of makaron en zachter dan een koekje.

De geschiedenis van de whoopie pie gaat zo'n honderd jaar terug. De bewoners van New England beweren dat zij deze baksels op de wereld hebben gezet, andere bronnen vermelden de Amish in Pennsylvania als origine van het dessert. De benaming zou komen van de Whoopie!-reactie bij Amishkinderen bij het zien van de lekkernij.

Hoe dan ook, de chocoladeversie met marshmallowvulling en de pompoenversie met room en botervulling groeiden in the States uit tot klassiekers. Maar net als met cupcakes kun je met whoopie pies eindeloos variëren in smaak en kleur. Elke bakprinses kan zich uitleven in de samenstelling van het beslag en de vulling: walnoot-whoopies, amandel-whoopies, speculaas-whoopies, limoen-whoopies, praliné-whoopies... Het repertoire is onuitputtelijk!

Bakken is helemaal terug van weggeweest, vooral jonge vrouwen vinden er plezier in. Eerst waren er cupcakes, de leuke minicakes in vrolijke kleuren, nu kondigen whoopie pies zich aan. Deze lekkernijen bestaan uit twee koekjes, die, met een vulling ertussen, als een sandwich op elkaar worden gelegd. Whoopies zijn eenvoudig te maken, ze passen in de tijdgeest en behoren tot het huiselijke plezier. De baksels zijn meestal rond of ovaal, vaster dan een cake of makaron en zachter dan een koekje. De geschiedenis van de whoopie pie gaat zo'n honderd jaar terug. De bewoners van New England beweren dat zij deze baksels op de wereld hebben gezet, andere bronnen vermelden de Amish in Pennsylvania als origine van het dessert. De benaming zou komen van de Whoopie!-reactie bij Amishkinderen bij het zien van de lekkernij. Hoe dan ook, de chocoladeversie met marshmallowvulling en de pompoenversie met room en botervulling groeiden in the States uit tot klassiekers. Maar net als met cupcakes kun je met whoopie pies eindeloos variëren in smaak en kleur. Elke bakprinses kan zich uitleven in de samenstelling van het beslag en de vulling: walnoot-whoopies, amandel-whoopies, speculaas-whoopies, limoen-whoopies, praliné-whoopies... Het repertoire is onuitputtelijk!