Na een sabbatsjaar is de Week van de Smaak weer helemaal terug. De zesde editie van het grootschalige culinair event vindt dit jaar plaats van 15 tot 25 november en focust tien dagen lang op 'De Smaak van Thuis'. Met dit thema wil men foodies en hobbykoks inspireren om thuis zelf voor smaak te zorgen.

Zelf creatief aan de slag gaan met smaak, smaakherinneringen ophalen of nieuwe smaken bedenken, daar is het in deze editie om te doen. De smaakweek surft zo op de huidige trend van de gewone, huiselijke keuken.

Activiteiten

Overal in Vlaanderen en Brussel worden verschillende evenementen georganiseerd. Een dertigtal steden en gemeenten organiseren op 17 november een grote thuisbak, met als doel de lekkernijen 's avonds op te dienen tijdens lokale dorpsfeesten. Er worden huiskamerrestaurants opgezet, culinaire fiets- en wandeltochten uitgestippeld, voorstellingen rond gastronomie vertoond en kookwedstrijden georganiseerd.

Tijdens de Week is het bovendien uitkijken naar de lancering van het Europese project 'Grandma's Design', waarin bakerfgoed verbonden wordt met design, en naar de Brusselse Wafelengang, een wafelenbakwedstrijd in de Brusselse Koninginnegalerij.

Ook de winnaars van culinaire acties zoals de beste koekjesroute, 'het ultieme thuisgerecht van Vlaanderen', de meeste originele winterconfituur en de beste ijssmaak worden aan de vooravand van het evenement bekendgemaakt.

Peter en meter Geen bekende chefs als peter of meter tijdens deze editie, maar vijf onbekende, gepassioneerde koks en bakkers die werken volgens traditionele kook- en baktechnieken, onder wie Hedwig Verlinden, ooit een finaliste van De Beste Hobbykok van Vlaanderen.

Ex-minister van Cultuur Paul Van Grembergen is voorzitter van het evenement, burgemeester van Roeselare Luc Martens ondervoorzitter. De vzw Vol-au-vent staat in voor de organisatie. (DB)

Na een sabbatsjaar is de Week van de Smaak weer helemaal terug. De zesde editie van het grootschalige culinair event vindt dit jaar plaats van 15 tot 25 november en focust tien dagen lang op 'De Smaak van Thuis'. Met dit thema wil men foodies en hobbykoks inspireren om thuis zelf voor smaak te zorgen. Zelf creatief aan de slag gaan met smaak, smaakherinneringen ophalen of nieuwe smaken bedenken, daar is het in deze editie om te doen. De smaakweek surft zo op de huidige trend van de gewone, huiselijke keuken. Activiteiten Overal in Vlaanderen en Brussel worden verschillende evenementen georganiseerd. Een dertigtal steden en gemeenten organiseren op 17 november een grote thuisbak, met als doel de lekkernijen 's avonds op te dienen tijdens lokale dorpsfeesten. Er worden huiskamerrestaurants opgezet, culinaire fiets- en wandeltochten uitgestippeld, voorstellingen rond gastronomie vertoond en kookwedstrijden georganiseerd. Tijdens de Week is het bovendien uitkijken naar de lancering van het Europese project 'Grandma's Design', waarin bakerfgoed verbonden wordt met design, en naar de Brusselse Wafelengang, een wafelenbakwedstrijd in de Brusselse Koninginnegalerij. Ook de winnaars van culinaire acties zoals de beste koekjesroute, 'het ultieme thuisgerecht van Vlaanderen', de meeste originele winterconfituur en de beste ijssmaak worden aan de vooravand van het evenement bekendgemaakt. Peter en meter Geen bekende chefs als peter of meter tijdens deze editie, maar vijf onbekende, gepassioneerde koks en bakkers die werken volgens traditionele kook- en baktechnieken, onder wie Hedwig Verlinden, ooit een finaliste van De Beste Hobbykok van Vlaanderen. Ex-minister van Cultuur Paul Van Grembergen is voorzitter van het evenement, burgemeester van Roeselare Luc Martens ondervoorzitter. De vzw Vol-au-vent staat in voor de organisatie. (DB)