Waarom eten we konijn met pruimen?
In zijn nieuwe boek ‘De Ouden Belgen in de Keuken’ doet auteur Marc Declercq 25 traditionele Belgische gerechten uit de doeken.
In zijn nieuwe boek De Ouden Belgen in de Keuken doet auteur Marc Declercq 25 traditionele Belgische gerechten als potjesvlees, tarte al djote of stoofkarbonaden op een boeiende manier uit de doeken. Hij geeft de originele bereidingen, presenteert de geschiedenis ervan en lekkere adressen uit de streek van herkomst. Deze vaak eeuwenoude recepten maken deel uit van ons culinaire erfgoed. Sommige zijn nauwelijks veranderd, andere evolueerden. Om te bewijzen dat de gerechten nog steeds actueel zijn, creëerde Kwinten De Paepe, chef van het Leuvense restaurant Trente, 25 nieuwe versies van de traditionals.
Pieter Van Doveren.
Uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts, 32,50 euro. ISBN 9789089311207.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier