Vanaf woensdag 24 oktober zendt vtm de tweede reeks van 'Junior MasterChef' uit. Achttien kinderen tussen 9 en 13 jaar oud wagen zich aan een culinair avontuur. Net zoals bij de vorige reeks is Wout Bru de leermeester en jury tijdens de culinaire belevenissen.

In deze editie van Junior MasterChef wordt de sterrenchef bijgestaan door de IJslandse kokkin Dagný Rós Ásmundsdottir. Zij was eerder al te zien bij VTM, in De Perfecte Keuken en als gastchef tijdens de laatste editie van MasterChef. Ze zal de jonge koks zoveel mogelijk input geven over smaak en presentatie.

Samen met de juniors trekken Bru en Dagný Rós Ásmundsdottir heel België rond, van de ene gastronomische uitdaging naar de andere. De jonge chefs moeten zich keer op keer bewijzen en een topgerecht uit de mouwen schudden.

Week na week wordt de lat hoger gelegd en verwacht de jury net iets meer. Een greep uit de uitdagingen: zelf hun ingrediënten oogsten, nieuwe pralines creëren, een eigen restaurant openhouden en koken tussen de dieren.

Teamopdrachten op locatie worden afgewisseld met individuele proeven in de keuken van "Junior MasterChef". Niet alleen de juryleden geven hun professionele mening, ook toevallige passanten oordelen over de prestaties en het kooktalent van de juniors.

Elke week wordt er afscheid genomen van één kandidaat. Na 10 afleveringen wordt de nieuwe Junior MasterChef bekendgemaakt. (DB)

Vanaf woensdag 24 oktober zendt vtm de tweede reeks van 'Junior MasterChef' uit. Achttien kinderen tussen 9 en 13 jaar oud wagen zich aan een culinair avontuur. Net zoals bij de vorige reeks is Wout Bru de leermeester en jury tijdens de culinaire belevenissen. In deze editie van Junior MasterChef wordt de sterrenchef bijgestaan door de IJslandse kokkin Dagný Rós Ásmundsdottir. Zij was eerder al te zien bij VTM, in De Perfecte Keuken en als gastchef tijdens de laatste editie van MasterChef. Ze zal de jonge koks zoveel mogelijk input geven over smaak en presentatie. Samen met de juniors trekken Bru en Dagný Rós Ásmundsdottir heel België rond, van de ene gastronomische uitdaging naar de andere. De jonge chefs moeten zich keer op keer bewijzen en een topgerecht uit de mouwen schudden. Week na week wordt de lat hoger gelegd en verwacht de jury net iets meer. Een greep uit de uitdagingen: zelf hun ingrediënten oogsten, nieuwe pralines creëren, een eigen restaurant openhouden en koken tussen de dieren. Teamopdrachten op locatie worden afgewisseld met individuele proeven in de keuken van "Junior MasterChef". Niet alleen de juryleden geven hun professionele mening, ook toevallige passanten oordelen over de prestaties en het kooktalent van de juniors. Elke week wordt er afscheid genomen van één kandidaat. Na 10 afleveringen wordt de nieuwe Junior MasterChef bekendgemaakt. (DB)