Volg een wijnopleiding met de Ecole du Vin de Bordeaux

© Thinkstock

Zin om de Bordeauxwijnen wat beter te leren kennen? De École du Vin de Bordeaux biedt vormingen aan voor iedereen: van amateur tot professioneel.

De École du Vin de Bordeaux biedt vormingen aan voor iedereen: van amateur, nieuwsgierige toerist tot de professionele wijnbeoefenaar.

Ludieke en leerrijke activiteiten

Je eigen wijn bottelen, blinde degustaties, harmonieën tussen gerechten en wijn leren kennen, cocktails maken, wijngaarden ontdekken… De voorgestelde activiteiten die deel uitmaken van de wijncursussen zijn zowel ludiek als leerrijk.

Een niet te onderschatten troef van de opleidingen is de gezelligheid. De school laat u kennismaken met de eigenaars van de wijnkastelen (inclusief bezoek van hun wijngaard en degustatie).

Aangepaste formules

Naargelang uw wensen en budget, bestaan er verschillende formules : stages overdag, avondlessen, ateliers van enkele uren, ontdekkingsdagen…

De leerkrachten, allemaal professionelen uit de wijnwereld, ontvangen elk jaar een zeer divers publiek: nieuwsgierige toeristen, sommeliers, professionelen uit de distributie, studenten. Ze vinden er allemaal hun gading.

Zin om een opleiding te volgen? De Ecole du Vins de Bordeaux telt momenteel één vestiging in Frankrijk in – u raadt het nooit – Bordeaux! Maar de school bezit ook vestigingen in 12 verschillende landen (VS, Mexico, Brazilië, Verenigd Koninkrijk, Nederland). De ideale manier om het nuttige aan het aangename te koppelen, zelfs op vakantie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content