Vijf koksmutsen voor Hof van Cleve

© Filip Naudts

Hof van Cleve van sterrenchef Peter Goossens scoort bij de culinaire gids GaultMillau 19,5/20 en krijgt een vijfde koksmuts. Christophe Hardiquest van Bon-Bon is Chef van het Jaar.

Het Hof van Cleve van sterrenchef Peter Goossens is voor de achtste keer op rij door de hotel- en restaurantgids GaultMillau verkozen tot beste restaurant van België. Het toprestaurant in Kruishoutem kreeg net als vorig jaar een score van 19,5 op 20. Wat sterker is: het restaurant krijgt vijf koksmutsen, een primeur voor ons land. Tot nog toe deelde GaultMillau België maximum vier ‘mutsen’ uit. Een vijfde koksmuts staat – naar analogie met het Franse systeem – als ‘symbool voor topgastronomie’.

De Brusselse restaurants Comme Chez Soi en Sea Grill, die een score van 19 op 20 halen, vervolledigen de top drie.

Twee nieuwe restaurants krijgen een score van 18 op 20: De Karmeliet in Brugge en Hertog Jan in Sint-Michiels.

Christophe Hardiquest Chef van het Jaar

Christophe Hardiquest is bekroond tot Chef van het Jaar. Zes jaar terug werd de chef van restaurant Bon Bon (Ukkel) al uitgeroepen tot Jonge Topchef van het Jaar. Die eer is dit jaar in Vlaanderen weggelegd voor Kwinten De Paepe van het Leuvense restaurant Trente. In Brussel krijgt Gaëtan Colin (Jaloa) de titel toebedeeld.

’t Oud Konijntje van ladychef Patricia Desmedt sleepte de prijs van beste digestievenkaart in de wacht, een onderscheiding voor de beste kaart voor een glaasje sterke drank na de maaltijd. ’t Oud Konijntje sluit binnenkort definitief de deuren.

De GaultMillau-gids 2011 kost 25 euro en ligt vanaf woensdag in de winkel.

DB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content