Vijf koffierecepten, net iets anders

51 © /

Cocktails op basis van koffie, het is een term die je tegenwoordig wel vaker naar het hoofd krijgt geslingerd. Probeer deze vijf lekkere recepten.

Je bent een onvoorwaardelijke coffee lover en je zegt ook meestal geen ‘nee’ tegen een niet-alcoholische cocktail? Dan is het de hoogste tijd om te experimenteren (mocht dat nog niet gebeurd zijn). Koffiecocktails zijn verrassend, dat is het minste wat je kan zeggen. Je kan er alle kanten mee uit, en ze smaken de vier seizoenen. Probeer deze creaties. In de aanbieding: drie zomerse creaties, een variant met chocolade en eentje ‘à la crème brûlée’. Smakelijk.

Pampellop: koffielimonade met Pomelo

Zo ziet een ‘indian summer’ eruit als je hem in een kopje giet.

Vijf koffierecepten, net iets anders

Ingrediënten

een capsule Nespresso Grand Cru Rosabaya de Colombia

2 cl siroop van grapefruit

20 cl huisgemaakte limonade (een mix van citroensap en ijs)

een stuk grapefruit als decoratie

gecrushed ijs

Bereiding

Breng 2 lepels gecrushed ijs in het glas en giet er de siroop van grapefruit over.

Voeg de limonade toe.

Maak een Nespresso Grand Cru Rosabaya de Colombia klaar in een espressokop (40 ml)

Meng de koffie samen met een beetje ijs in de shaker.

Giet de koude Grand Cru Rosabaya de Colombia met behulp van een lepel over de limonade. Wees voorzichtig, zodat de verschillende laagjes niet vermengd geraken voor het mooiste resultaat. Gebruik het schijfje grapefruit om het glas te versieren

IJskoffie met rode vruchten

Vijf koffierecepten, net iets anders

Ingrediënten

een capsule Nespresso Grand Cru Roma of een capsule Nespresso Grand Cru Decaffeinato Intenso

30 g aardbeien en 15 g aalbessen (of 40 ml bereide coulis met aardbeien en aalbessen)

een theelepel witte suiker

ijsblokjes

een takje met aalbessen ter decoratie

Bereiding

Mix het fruit in een blender tot een puree. Zeef de vruchtenpuree om alle zaadjes te verwijderen. Voeg suiker toe naar eigen smaak.

Maak een Grand Cru Roma of een Grand Cru Decaffeinato Intenso klaar in een espressokop (40 ml).

Giet alles in een shaker, samen met de suiker, de ijsblokjes en de fruitcoulis.

Mix het geheel tot de ijsblokjes volledig gesmolten zijn. Giet je drankje in een glas (110 ml).

Versier de rand van het glas met een takje aalbessen. Serveer onmiddellijk.

Verfrissende koffiecocktail met kersen

Nog een portie verwennerij in een kopje: dit recept voor een verfrissende ijskoffie met knisperende kersen.

Vijf koffierecepten, net iets anders

Ingrediënten

een capsule Nespresso Grand Cru Capriccio

2 cl siroop van zwarte kersen

20 cl limonade

2 lepels gecrushed ijs

ijsblokjes

kersen voor de versiering

een schijfje carambola (stervrucht) ter decoratie

Bereiding

Giet de siroop van de zwarte kersen in een groot glas en voeg er 2 lepels gecrushed ijs aan toe.

Giet de limonade voorzichtig over het gecrushed ijs.

Maak een Grand Cru Capriccio klaar en shake met 3 ijsblokjes.

Hou een lepel boven de limonade en giet de koffie er voorzichtig over, zodat de laagjes niet vermengd geraken.

Versier het glas met een schijfje stervrucht en 2 kersen.

Espresso met witte chocolade

Ook niet te versmaden: deze combinatie van witte chocolade en het delicate aroma van de Roma Grand Cru.

Vijf koffierecepten, net iets anders

Ingrediënten:

Nespresso Capsule Grand Cru Roma

10 ml wittechocolade-siroop

30 ml melk

Variant Cappuccino met witte chocolade:

Nespresso Capsule Grand Cru Roma (40 ml)

20 ml wittechocolade-siroop

40 à 50 ml melk

Bereiding:

Giet de wittechocolade-siroop (5 ml) en de melk in de Aeroccino of gebruik het stoompijpje van uw Nespresso machine

Bereid het melkschuim

Bereid de Grand Cru als espresso (40 ml)

Giet de wittechocolade-siroop (5 ml) in het kopje en voeg er vervolgens de Roma Grand Cru bij. Werk af met het melkschuim

Latte Macchiato à la crème-brûlée

Deze koffiecocktail heeft een smeuïg laagje melkschuim met crème-brûléesmaak die perfect bij het zachte, fruitige aroma van de Volluto Grand Cru past.

Vijf koffierecepten, net iets anders

Ingrediënten

Nespresso Capsule Volluto (40 ml espresso)

1 cl crème-brûléesiroop

150 ml koude melk

Volle espressolepel bruine suiker

Bereiding

Giet de crème-brûléesiroop bij de melk

Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino of gebruik het stoompijpje van uw Nespresso machine en voeg het melkschuim in het receptenglas

Bereid de Grand Cru als espresso (40 ml) in een espressokopje

Giet de koffie vervolgens langzaam in het receptenglas zodat er drie laagjes ontstaan: warme melk onderaan, daarna koffie en ten slotte melkschuim

Besprenkel het melkschuim desgewenst met wat bruine suiker

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content