Dankzij dit zelfgemaakt lekkers - bij voorkeur met chocolade - valt de liefde van je leven gegarandeerd als een blok voor jou. Of die liefde nu jouw (toekomstige) lief is of je beste vriend (aka: je tevreden buik).

Ijskoud, maar hartverwarmend

Minimale moeite, groots resultaat. Dat zijn bananenpralines samengevat in vier woorden.

Zo doe je het: snijd een banaan in schijfjes van een halve centimeter dik en dip ze in gesmolten pure chocolade. Plaats de schijfjes op een met bakpapier bekleed bord en zet dat minstens twee uur in de vriezer.

Liefde is niet altijd ingewikkeld

Notenrotsjes maken is een eitje. Werkelijk. Steek dus maar wat extra moeite in het bedenken van een leuke verpakking voor dit cadeautje, dan ben je verzekerd van een mooie Valentijn.

Onweerstaanbaar

Ook truffels zijn gemakkelijk te maken. Deze kleine last minute attentie kost je bovendien enkel maar wat chocolade, melk en boter. Vergeet er wel geen liefde in te steken, want dat is het geheime ingrediënt dat deze truffels (en bijgevolg ook de gever ervan) gewoonweg onweerstaanbaar maakt.

Naar eigen smaak

Zelf een speciale chocoladetablet maken is simpel: smelt chocolade, giet in een harde plastieken mal en strooi er vervolgens dingen over die jij - en je eega uiteraard - lekker vinden. Laat een halfuur opstijven in de koelkast en haal de chocolade voorzichtig uit de vorm. Lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld:

  • witte chocolade met gedroogde veenbessen
  • witte chocolade met macadamianoten
  • melkchocolade met amandelen
  • melkchocolade met gojibessen
  • pure chocolade met (kleine!) gedroogde stukjes rode chili
  • pure chocolade met kardemompoeder

Smeltend hart

Wil jij Valentijn gebruiken om de liefde van je leven eindelijk op te biechten wat hij/zij voor je betekent? Wil je je settelen met je laatste verovering? Of heb je iets goed te maken bij je huidige lief? Als je voor al deze uitdagende situaties een extra argument nodig hebt: maak deze moëlleux met walnoten. Want het gesmolten hart van dat overheerlijke gebak zorgt gegarandeerd voor een smeltend hart aan de overkant van de tafel.

Dankzij dit zelfgemaakt lekkers - bij voorkeur met chocolade - valt de liefde van je leven gegarandeerd als een blok voor jou. Of die liefde nu jouw (toekomstige) lief is of je beste vriend (aka: je tevreden buik). Minimale moeite, groots resultaat. Dat zijn bananenpralines samengevat in vier woorden. Zo doe je het: snijd een banaan in schijfjes van een halve centimeter dik en dip ze in gesmolten pure chocolade. Plaats de schijfjes op een met bakpapier bekleed bord en zet dat minstens twee uur in de vriezer. Notenrotsjes maken is een eitje. Werkelijk. Steek dus maar wat extra moeite in het bedenken van een leuke verpakking voor dit cadeautje, dan ben je verzekerd van een mooie Valentijn.Ook truffels zijn gemakkelijk te maken. Deze kleine last minute attentie kost je bovendien enkel maar wat chocolade, melk en boter. Vergeet er wel geen liefde in te steken, want dat is het geheime ingrediënt dat deze truffels (en bijgevolg ook de gever ervan) gewoonweg onweerstaanbaar maakt.Zelf een speciale chocoladetablet maken is simpel: smelt chocolade, giet in een harde plastieken mal en strooi er vervolgens dingen over die jij - en je eega uiteraard - lekker vinden. Laat een halfuur opstijven in de koelkast en haal de chocolade voorzichtig uit de vorm. Lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld:Wil jij Valentijn gebruiken om de liefde van je leven eindelijk op te biechten wat hij/zij voor je betekent? Wil je je settelen met je laatste verovering? Of heb je iets goed te maken bij je huidige lief? Als je voor al deze uitdagende situaties een extra argument nodig hebt: maak deze moëlleux met walnoten. Want het gesmolten hart van dat overheerlijke gebak zorgt gegarandeerd voor een smeltend hart aan de overkant van de tafel.