Vakantie aan de Schelde: 5 zomerbars in Antwerpen

© /

Aan Antwerpse zomerbars ook dit jaar geen gebrek. Het concept ‘beach, bar, food & buitenlucht, mét strandstoelen, maar zonder palmbomenstrand’ wint elk jaar aan populariteit. Een kleine selectie uit het aanbod.

Smokey Jo’s Garage

In de schaduw van brouwerij De Koninck opende donderdag een opmerkelijke zomerbar de deuren. Terwijl Summer Josephine’s de voorbije jaren de binnentuin inpalmde, gooiden de eigenaars het deze keer over een andere boeg. Onder de noemer ‘Smokey Jo’s Garage’ kun je tot 4 september eigenzinnige brouwsels van Stadsbrouwerij De Koninck drinken in de boomhut, een hapje eten in het trailer trash park en films kijken in de garage. Smokey Jo’s Garage, alleen de naam al nodigt uit om een kijkje te nemen.

De hele zomer staat de barbecue aan, met op zondag telkens een zogenaamde ‘Major League BBQ’. Dan wordt het iets grootser aangepakt en wordt er gegrild op een firepit. Chef-kok Vadim Vesters en BBQ-goeroe Matthias Jacobs koken met kraakverse, bij voorkeur lokale ingrediënten.

Bartender van het Jaar Dries Botty, van de Antwerpse cocktailbar The Dirty Rabbit, staat mee in voor de craftbieren en de betere cocktails.

Er zijn ook workshops voor kinderen voorzien, een foto-expo van fotograaf Mike Van Cleve in het restaurantgedeelte, een ’tribune’ om het EK te volgen op een groot scherm en genoeg zithoeken om te bekomen van de dagelijkse stress.

Boomgaartstraat 17, Antwerpen

Smokey Jo's Garage
Smokey Jo’s Garage

Bar Paniek

Voor een gezellige ‘bric-à-brac’-zomerbar in hippiestijl is er opnieuw Bar Paniek, aan de dokken van de Scheldestad. Op deze ontmoetingsplek voor artistieke kruisbestuiving kan je genieten van de urban look van het Noord in een uniek decor mét een glaasje fris of wat straffers. Foodtrucks staan in voor je knorrende maag. Bij mooi weer is het zalig rustig zitten tussen de vele bloemen en planten (die je zelfs ter plaatse kan kopen), ver weg van het drukke stadsleven. Je hebt daarenboven een fenomenaal uitzicht op de zes gloednieuwe woontorens van het Eilandje, met op de achtergrond een prachtige zonsondergang.

Kattendijkdok, Oostkaai 21B

Bocadero

Ook de populaire Bocadero is opnieuw een Antwerpse zomerbarbestemming, voor het achtste jaar op rij intussen. Je kan er nog altijd zandkastelen bouwen, wegzakken in zitzakken met zicht op het water, nippen van cocktails en aanschuiven aan de ambachtelijke crèmerie. Dit jaar strijkt er ook de apero bar van bekende sommelier Sepideh Sedaghatnia neer. In Summer Divine kan je lekkere wijnen, fingerfood en andere aperitieven bestellen. Foodies kunnen aanschuiven in het ruime gastronomische restaurantgedeelte met vier pop-uprestaurants. Huisdj’s mikken op het benenwerk tot in de latere uren.

Waagnatie Expo & Events, Rijnkaai 150

Bocadero
Bocadero

Cargo

Ook Cargo houdt zich aan het oude concept om te onthaasten in eigen stad. Terwijl de kleinsten zich uitleven aan de fonteinen of de speeltuinen, kunnen mama en papa toezien vanuit hun luie stoel met iets fris in de hand. Nieuw is de eigentijdse look van de bar en het terras. Ook aan het foodaanbod werd ietwat gesleuteld. Onder meer de koks van Fiskebar ontfermden zich over de menukaart en er werd een nieuwe barbecue in huis gehaald: ‘The Beast’.

Park Spoor Noord, vlakbij Antwerpen Dam

Agua Lounge

Met de verhuis van Sinksenfoor, Laundry Day en Summerfestival zag het Zuid enkele grote evenementen verdwijnen. De komst van de nieuwe zomerbar Agua Lounge vorig jaar, aan de Cockerillkaai, was dus zeer welgekomen. Een leuke plek voor jong en oud. Naast zonnekloppen met zicht op de Schelde, kan je er vanaf vandaag/10 juni een frisse pint, glas wijn of cocktail combineren met fingerfood, salades en gerechten met vooral kip op het menu, en geserveerd door Poule & Poulette.

Ter hoogte van de Cockerillkaai, schuin over het Muhka, Antwerpen.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content