Kaapstad, Zuid-Afrika

Proeven van veganistische snacks en lokale gin, of uitgebreid tafelen met de Tafelberg op de achtergrond: er beweegt heel wat op culinair vlak in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Tijdens de City bowl tasting experience ontdek je al wandelend, etend en drinkend welk uiteenlopend smakenpalet de regio rijk is. Ondervind in het historische centrum van de stad hoe een typische braai, of barbecue, smaakt en zak onderuit met een goed glas Zuid-Afrikaanse wijn.
...

Proeven van veganistische snacks en lokale gin, of uitgebreid tafelen met de Tafelberg op de achtergrond: er beweegt heel wat op culinair vlak in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Tijdens de City bowl tasting experience ontdek je al wandelend, etend en drinkend welk uiteenlopend smakenpalet de regio rijk is. Ondervind in het historische centrum van de stad hoe een typische braai, of barbecue, smaakt en zak onderuit met een goed glas Zuid-Afrikaanse wijn. 65 euro, ongeveer vierenhalf uur, eatlikealocal.co.za Dat Lissabon meer te bieden heeft dan gegrilde sardienen merk je al snel tijdens een culinaire toer doorheen de stad. Start de dag met een stevige espresso van een plaatselijke koffiebranderij en schuif de benen onder tafel voor traditionele zeevruchtenschotels of creatieve fusiongerechten: ook de Portugezen weten van sushi maken met de vis uit eigen zee. Oude en nieuwe eettradities gaan hand in hand in Lissabon. 115 euro, ongeveer zes uur, culinarybackstreets.com Australiër Mark Lowerson ruilde zijn heimat in voor het Vietnamese Hanoi. Met zijn Street Food Tour gidst hij nieuwsgierige foodies langs de vele marktjes die de stad herbergt en legt uit welke Chinese, Franse en Amerikaanse invloeden de Vietnamese keuken inslopen. Probeer er de noedelsoep bánh ?a cá, rijstpannenkoekjes met varkensvlees en paddenstoelen (bánh cuôn) of zwarte, gefermenteerde rijst met yoghurtijs (sua chua nêp câm). 68 euro, ongeveer drie uur, streetfoodtourshanoi.blogspot.com Waarom zou je je tijd verspillen aan een hotdogkraam als New York zo veel beters serveert? Dat was het uitgangspunt waarmee Myra Alperson haar Nosh Walks op de kaart zette. Kies een van de vijfendertig begeleide wandelingen en exploreer verschillende wijken van de stad. Van Sri Lankaanse curry's in Staten Island tot kruidige gerechten uit Trinidad in de Bronx: nergens ter wereld maak je sneller een wereldreis dan in de Big Apple. 49 euro, ongeveer drie uur, noshwalks.com De hoofdstad van Colombia duikt wellicht niet meteen op in je reisplannen. Toch bewijzen de vele eetadresjes dat Bogotá zijn culinaire strepen verdient. Tal van streetfood-kioskjes serveren populaire lokale maaltijden. Denk maar aan lechona, traag gegaard varkensvlees met erwtjes en rijst, of tamal tolimense, een in bladeren verpakt vlees- en rijstgerecht. Naar verluidt het ideale katervoer als je de avond ervoor te hard in de aguardiente, of 'vuurwater', gevlogen bent. 52 euro, ongeveer vier uur, foodies.com.co