Tournée générale: vijf tips voor je volgende culinaire trip

Kaapstad, Zuid-Afrika © GETTY

Over de hele wereld rijzen begeleide foodtours als paddenstoelen uit de grond. Achterhaal de geheimen van de plaatselijke keuken met mes en vork in de hand.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Proeven van veganistische snacks en lokale gin, of uitgebreid tafelen met de Tafelberg op de achtergrond: er beweegt heel wat op culinair vlak in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Tijdens de City bowl tasting experience ontdek je al wandelend, etend en drinkend welk uiteenlopend smakenpalet de regio rijk is. Ondervind in het historische centrum van de stad hoe een typische braai, of barbecue, smaakt en zak onderuit met een goed glas Zuid-Afrikaanse wijn.

65 euro, ongeveer vierenhalf uur, eatlikealocal.co.za

Kaapstad, Zuid-Afrika
Kaapstad, Zuid-Afrika© iStockphoto

Lissabon, Portugal

Dat Lissabon meer te bieden heeft dan gegrilde sardienen merk je al snel tijdens een culinaire toer doorheen de stad. Start de dag met een stevige espresso van een plaatselijke koffiebranderij en schuif de benen onder tafel voor traditionele zeevruchtenschotels of creatieve fusiongerechten: ook de Portugezen weten van sushi maken met de vis uit eigen zee. Oude en nieuwe eettradities gaan hand in hand in Lissabon.

115 euro, ongeveer zes uur, culinarybackstreets.com

Lissabon, Portugal
Lissabon, Portugal© GETTY

Hanoi, Vietnam

Australiër Mark Lowerson ruilde zijn heimat in voor het Vietnamese Hanoi. Met zijn Street Food Tour gidst hij nieuwsgierige foodies langs de vele marktjes die de stad herbergt en legt uit welke Chinese, Franse en Amerikaanse invloeden de Vietnamese keuken inslopen. Probeer er de noedelsoep bánh ?a cá, rijstpannenkoekjes met varkensvlees en paddenstoelen (bánh cuôn) of zwarte, gefermenteerde rijst met yoghurtijs (sua chua nêp câm).

68 euro, ongeveer drie uur, streetfoodtourshanoi.blogspot.com

Hanoi, Vietnam
Hanoi, Vietnam© GETTY

New York, VS

Waarom zou je je tijd verspillen aan een hotdogkraam als New York zo veel beters serveert? Dat was het uitgangspunt waarmee Myra Alperson haar Nosh Walks op de kaart zette. Kies een van de vijfendertig begeleide wandelingen en exploreer verschillende wijken van de stad. Van Sri Lankaanse curry’s in Staten Island tot kruidige gerechten uit Trinidad in de Bronx: nergens ter wereld maak je sneller een wereldreis dan in de Big Apple.

49 euro, ongeveer drie uur, noshwalks.com

New York, VS
New York, VS© GETTY

Bogotá, Colombia

De hoofdstad van Colombia duikt wellicht niet meteen op in je reisplannen. Toch bewijzen de vele eetadresjes dat Bogotá zijn culinaire strepen verdient. Tal van streetfood-kioskjes serveren populaire lokale maaltijden. Denk maar aan lechona, traag gegaard varkensvlees met erwtjes en rijst, of tamal tolimense, een in bladeren verpakt vlees- en rijstgerecht. Naar verluidt het ideale katervoer als je de avond ervoor te hard in de aguardiente, of ‘vuurwater’, gevlogen bent.

52 euro, ongeveer vier uur, foodies.com.co

Bogotá, Colombia
Bogotá, Colombia© GETTY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content