Topchefs in de bres voor benefietavond Antwerp Diner

© Sven van Roy

Zondag vindt de 15de Antwerp Diner plaats. De opbrengsten van het benefietdiner gaan naar onderzoek en preventie van aids en HIV. Topchefs als Sergio Herman, Nick Bril, Olivier De Vinck en Dominique Persoone staan achter het fornuis.

Zondag 1 februari vindt het gastronomische goeddoelevenement Antwerp Diner, in de Zuiderkroon, plaats. Naar jaarlijkse gewoonte trakteren gerenommeerde chefs van eigen bodem in samenwerking met de studenten van de PIVA hotelschool zowat 480 gasten op een uitgebreid gastronomisch diner.

Onder meer Wouter Keersmaekers (Schone van Boskoop), Olivier De Vinck (Kommilfoo), Marc Gottenbos (Grand CafĂ© Horta), Ingrid Neven (Pazzo), Ron Diephout (Appelmans), Bas Coenen (Josephine’s), Dominique Persoone (The Chocolate Line) en het duo Nick Bril-Sergio Herman (The Jane) roeren in de potten. Voor de amuses zorgen jonge keukentalenten als Dennix Broeckx (L’Epicerie du Cirque) en Seppe Nobels (Graanmarkt 13). Ook voor de cocktail wordt beroep gedaan op de diensten van ervaren barmannen.

De avond krijgt muzikale inbreng van artiesten als Songs Dievanongs, een populaire Antwerp Diner Tombola en de uitreiking van de Marc De Punt Award. De prijs, genoemd naar de bezieler van Antwerp Diner, gaat naar een project dat zich inzet voor de bestrijding van aids en HIV. De opbrengsten van de avond gaan integraal naar het Instituut Tropische Geneeskunde, Tomorrow4Isibani en Sensoa.

De 15e Antwerp Diner is helemaal uitverkocht. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content