Toer de Geuze viert twintigste verjaardag

© /
Laura Dhaese
Laura Dhaese Redactrice Weekend.be

Twintig jaar geleden organiseerde de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) de allereerste Toer de Geuze en dat wordt gevierd. Voor de gelegenheid openen de deelnemende lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen niet één, maar twee dagen hun deuren.

De Toer de Geuze werd voor het eerst georganiseerd in 1997. Toen openden zes geuzeproducenten hun deuren voor het publiek. Sindsdien wordt de openbrouwerijendag om de twee jaar georganiseerd en is het uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Bierliefhebbers uit alle hoeken van de wereld kunnen ook dit jaar op zes en zeven mei naar het Pajottenland en de Zennevallei afzakken om te genieten van de spontante gistingsbieren.

Met de Toer de Geuze wil HORAL het vakmanschap van de lambiekbrouwers en geuzestekers onder de aandacht brengen. De vereniging verwacht dat veel bezoekers uit buiten- en binnenland van de gelegenheid gebruik zullen maken om de streek het hele weekend lang te verkennen.

Limited edition

Toer de Geuze viert twintigste verjaardag
© HORAL

Ter gelegenheid van de jubileumeditie van de Toer de Geuze wordt een Horal Oude Geuze Megablend met speciaal flesdesign uitgebracht. Deze Oude Geuze is een mengeling van jonge en oude lambiek afkomstig van negen verschillende deelnemende brouwerijen. Het is de vijfde maal dat er een limited edition op de markt komt en dit jaar zijn er slechts 21.600 flessen te koop.

Wie een biertje te veel op heeft, hoeft niet naar huis te gaan; er zal er een pop-upcamping ingericht worden naast het bezoekerscentrum.

Tijdens de opendeurdag is de toegang tot alle deelnemende bedrijven en het bezoekerscentrum De Lambiek gratis. Je kan de Toer met eigen vervoer doen of met een van de 20 autocars die de Hoge Raad inlegt. Meer informatie vind je op de website van Horal.

Voor wie benieuwd is naar hoe het eraan toegaat op de opendeurdag, kan de sfeer opsnuiven in het onderstaande filmpje van 2015.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content