De Vrienden van het Instituut Bordet organiseren voor de 9e keer 'De 101 Tafels voor het Leven', een groots evenement waarbij een veertigtal Brusselse chefs hun talent ten dienste stellen van kankeronderzoek.

Enkele zorgvuldig geselecteerde befaamde Brusselse restauranthouders vormen voor één avond een grote keten van solidariteit door elk een tafel van tien personen aan te bieden die de vzw vervolgens toekent aan vrijgevige mecenassen. De winst van de avond gaat integraal naar De Vrienden van het Instituut Bordet om de onderzoeksprogramma's in het Instituut Bordet te financieren.

"Kanker kent tegenwoordig niet noodzakelijk een fatale afloop. Er werd de voorbije jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt en we bevinden ons nu echt op een keerpunt in de moderne oncologie. De onderzoeksprogramma's bieden bijzonder veel hoop, maar worden ook steeds duurder. En daarom zouden veel van die programma's zonder de bijdrage van privéfondsen het levenslicht niet kunnen zien," zo luidt de uitleg van Ariane Cambier, Algemeen Secretaris van De Vrienden van het Instituut Bordet.

Daarnaast brengen drie sterrenchefs - Yves Mattagne, Lionel Rigolet en Ghislaine Arabian - op 30 mei 2013 de hele dag door in het Instituut Jules Bordet om meer dan 150 feestmaaltijden te bereiden voor de gehospitaliseerde patiënten. Dit doen ze in samenwerking met de voedingsartsen en diëtisten van het ziekenhuis. Dit jaar zal Éric-Emmanuel Schmitt peter zijn van het evenement. (RDM)

De Vrienden van het Instituut Bordet organiseren voor de 9e keer 'De 101 Tafels voor het Leven', een groots evenement waarbij een veertigtal Brusselse chefs hun talent ten dienste stellen van kankeronderzoek. Enkele zorgvuldig geselecteerde befaamde Brusselse restauranthouders vormen voor één avond een grote keten van solidariteit door elk een tafel van tien personen aan te bieden die de vzw vervolgens toekent aan vrijgevige mecenassen. De winst van de avond gaat integraal naar De Vrienden van het Instituut Bordet om de onderzoeksprogramma's in het Instituut Bordet te financieren. "Kanker kent tegenwoordig niet noodzakelijk een fatale afloop. Er werd de voorbije jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt en we bevinden ons nu echt op een keerpunt in de moderne oncologie. De onderzoeksprogramma's bieden bijzonder veel hoop, maar worden ook steeds duurder. En daarom zouden veel van die programma's zonder de bijdrage van privéfondsen het levenslicht niet kunnen zien," zo luidt de uitleg van Ariane Cambier, Algemeen Secretaris van De Vrienden van het Instituut Bordet. Daarnaast brengen drie sterrenchefs - Yves Mattagne, Lionel Rigolet en Ghislaine Arabian - op 30 mei 2013 de hele dag door in het Instituut Jules Bordet om meer dan 150 feestmaaltijden te bereiden voor de gehospitaliseerde patiënten. Dit doen ze in samenwerking met de voedingsartsen en diëtisten van het ziekenhuis. Dit jaar zal Éric-Emmanuel Schmitt peter zijn van het evenement. (RDM)