Sofie Dumont gezicht van JAVA koffie

Chef-kok en tv-celebrity Sofie Dumont wordt het gezicht van het Belgische koffiemerk JAVA.

Sofie Dumont, de voormalige Lady Chef of the Year en bekend van tv-programma’s als ‘Goe Gebakken’ en ‘De keuken van Sofie’, gaat nauw samenwerken met The JAVA Coffee Company, de koffiebranderij van de familie Claes uit Rotselaar.

‘Koffie is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn ochtendritueel. Zonder een lekkere koffie start mijn dag in mineur’, aldus Dumont. ‘Ik ben dan ook heel erg vereerd dat JAVA Coffee mij gevraagd heeft om hun gezicht te worden.’

In november trekt ze met het JAVA-team naar Ethiopië en wordt ze ondergedompeld in de wereld van de koffie. Ze gaat ook haar expertise omtrent desserts gebruiken om met het kofiiehuis een nieuwe JAVA Latte te ontwikkelen. ‘Het belooft een topproduct te worden’, zegt Java-bestuurder en ‘Belgian Coffee Roaster of the Year’ Pieter Claes.

Het koffiemerk bracht onlangs met ‘El Salvador’ een nieuwe, milde smaak uit met voldoende pit. De nieuweling in het gamma werd gemaakt van koffiebonen van één plantage uit Santa Ana, een gewaardeerde koffieregio van El Salvador. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content