Sergio Herman wint de Inspiration Award 2014

© gf

Topchef Sergio Herman mag tijdens de ‘Concept Restaurant Awards’, op 24 november tijdens Horeca Expo (Gent), de Inspiration Award in ontvangst nemen.

Op maandag 24 november worden voor de vierde keer de Concept Restaurant Awards uitgereikt, en weten we wie de opvolger wordt van Wim Ballieu’s eigenzinnige gehaktballenzaak Balls&Glory als ’s lands beste nieuwe restaurantconcept.

Eén winnaar is al bekend: Sergio Herman. Hij mag de Inspiration Award in ontvangst nemen. Deze bijzondere prijs gaat naar een innovatief idee, groepering of persoonlijkheid. In 2010 won het trio Bernard Lahousse, Peter Coucquyt en Johan Langenbick, de oprichters van foodpairing.be. In 2012 was Hans Steenbergen de laureaat voor zijn e-zine foodinspiration.be.

Herman is een boegbeeld voor de hospitality wereld. In alles wat hij onderneemt staat totaalbeleving bij zijn gasten centraal. Dat was het geval in zijn voormalige driesterrenzaak Oud Sluis, dat is niet anders in Pure C in Cadzand-Bad en The Jane in Antwerpen.

Finalisten beste Belgische conceptrestaurant

Tijdens het tweejaarlijkse evenement dat plaatsvindt tijdens Horeca Expo, wordt ter plaatse gestemd voor de hoofdcategorie: het beste Belgische conceptrestaurant. Concepten die innovatief en trendy zijn én geopend zijn na juni 2012 kwamen in aanmerking voor nominatie. Belangrijke aandachtspunten bij de selectie waren food, inrichting, marketing en communicatie.

De Brusselse zaken Bia Mara en Pistolet Original; De Superette en The Ribhouse uit Gent; en de Antwerpse projecten Love Fish en Poule & Poulette Resto zijn de zes kanshebbers voor de hoofdprijs. De winnaar mag België vertegenwoordigen op de International Concept Restaurant Awards in 2015. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content