Sergio Herman richt luxefrituren op

Sergio Herman © VMMA

De Nederlandse topchef Sergio Herman gaat luxefrieten bakken. Voor het einde van het jaar opent hij vijf luxefrituren, toegankelijk voor iedereen. Kamagurka gaat de servetten ontwerpen.

Topchef Sergio Herman stapelt de nieuwe culinaire projecten op. De Nederlander gaat nu ook de friettoer op. Hij schaart zich achter het concept ‘Frites Atelier Amsterdam’, dat als doel heeft om frieten van topkwaliteit te serveren – en toegankelijk voor iedereen – waarbij naast de smaak ook de beleving en gastvrijheid een belangrijke rol spelen.

In de luxefrituren zal alleen met Zeeuwse aardappelrassen gewerkt worden en de prijs voor een pak friet varieert er tussen 3,50 en 6 euro. Er zal kunnen gekozen worden uit vijf fijne sauzen die regelmatig zullen wisselen, allemaal bedacht door Herman. De eerste sauzen die op de kaart komen, zijn op basis van basilicum, peper, truffel, béarnaise en de echte ‘Belgische’ mayonaise. Als extraatje voorziet hij een groentegerecht dat tussen 5 en 7,5 euro zal kosten. Maar snacks zoals kroketten of vleesvarianten komen voorlopig niet op het menu.

‘Iets simpels als het ontwikkelen van echte lekkere frietjes is moeilijker dan ik ooit had kunnen denken. Bovendien willen we het ook nog op de juiste manier presenteren. Eten en beleving zijn voor mij in al mijn restaurants altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden’, zegt hij aan Misset Horeca. ‘Het eten van frites is misschien een guilty pleasure, maar waarom zou dat niet in een toffe omgeving kunnen.’

De eerste zaak opent in juni in het centrum Den Haag. ‘En voor het einde van het jaar zal er in elk van de grote steden in Nederland een kwaliteitszaak zijn’, zegt Herman nog. Architecten Pieter Boon en Frederik Molenschot ontfermen zich telkens over het interieur van de zaken.

Op termijn is het de bedoeling om ook naar België uit te breiden. Ook de Belgische cartoonist Kamagurka is betrokken bij het project. Hij ontwierp de servetten, waarop grappige tekeningen te zien zijn. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content