Ingrediënten

Voor 4 personen

1/2 bloemkool, 1 el ghee, 150 ml groentebouillon, 1 el kerriepoeder, zout, 1 tl gemalen fenegriek, 2 el limoensap, 2 el wittewijnazijn, 150 g natuuryoghurt, 1/2 tl arachideolie, 2 snuifjes garam masala, 200 g heel verse zalmfilet zonder vel (sushi-kwaliteit), 1 el sesamolie, erwtenkiemen, microkruiden

Bereiding

  1. Was de bloemkool en verdeel ze in roosjes. Verhit de ghee en bak de bloemkool op een laag vuur (ze mag niet kleuren). Blus met de bouillon en voeg het kerriepoeder, wat zout en de fenegriek toe. Laat al roerend koken tot alle vloeistof verdampt is (de bloemkool moet nog krokant zijn). Voeg het limoensap toe en laat afkoelen.
  2. Klop intussen de azijn op met de yoghurt, de arachideolie en de garam masala. Kruid met zout.
  3. Spoel de zalm en dep hem droog. Snij hem in uiterst dunne sneetjes en besprenkel met de sesamolie.
  4. Schik de bloemkool en zalm op de borden en nappeer met de vinaigrette. Decoreer met de erwtenkiemen en microkruiden.
Voor 4 personen1/2 bloemkool, 1 el ghee, 150 ml groentebouillon, 1 el kerriepoeder, zout, 1 tl gemalen fenegriek, 2 el limoensap, 2 el wittewijnazijn, 150 g natuuryoghurt, 1/2 tl arachideolie, 2 snuifjes garam masala, 200 g heel verse zalmfilet zonder vel (sushi-kwaliteit), 1 el sesamolie, erwtenkiemen, microkruiden