Visrestaurant Mojo in Antwerpen: Vis zoals vis moet zijn

© cwf&PH

Voor de liefhebbers van een vakkundig bereid stuk verse vis, opgediend zonder flauwekul en voor een correcte prijs, is er Mojo, in de Antwerpse Kasteelpleinstraat.

De visbistro opende in 2010 in een hoekhuis aan de Kasteelpleinstraat in Antwerpen. Eigenaars zijn broer en zus Johan en Nuria Dua. Zij stammen uit een bekend Antwerps horecageslacht. Nuria Dua ontvangt en bedient. Zij zet de juiste toon voor de goede sfeer in dit volkse visrestaurant met bescheiden inrichting. Hier kan iedereen gewoon zichzelf zijn.

De eetzaal van Mojo is een lange en smalle ruimte, bemeubeld met kleine, kale tafeltjes en, aan de ingang, een koeltoog vol verse vis, schaal- en schelpdieren. Hier geen pretenties, niet bij de bediening, noch bij de klanten of op het bord.

Vis is in Mojo zoals vis moet zijn, vers en volgens de tradities uit de Vlaamse keuken bereid. Johan Dua geeft de voorkeur aan wilde vis, maar de zeebrasem en zeebaars worden gekweekt.

De vaste spijskaart vermeldt drie soorten : kabeljauwfilet, zeebaarsfilet en zeewolffilet, voor 18,90 euro. Voor deze prijs heeft men de mogelijkheid om drie bijgerechten te kiezen. De schotels met zeevruchten kosten tussen 32,50 en 47,50 euro, en voor een halve kreeft bellevue of à la plancha betaalt men 21,50 euro. Woensdag is gambadag en donderdag paelladag, met op beide dagen een themamenu voor 28,50 euro (vanaf twee personen).

Visrestaurant Mojo in Antwerpen: Vis zoals vis moet zijn
© cwf&PH

Naast de vaste spijskaart is er een suggestiebord met de vangst van de dag. Wij kiezen twee voorgerechten : verrassend lekkere palingkroketten en uitstekende garnaalkroketten (beide 11,50 euro). Hoofdgerechten waren : gebakken rogvleugel, supervers en van fors formaat en opgediend met ravigotesaus, aardappelpuree en kappers (20,50 euro), en een enkele minuten te lang gegaarde filet van kabeljauw met nantuasaus, eersteklas frieten en witlofslaatje (18,90 euro). Daarbij dronken we een flesje stevig smakende El Parador 2010 Crianza uit Navarra (25 euro).

Afsluiten deden we met een ouderwetse coupe met twee bollen in huis gedraaid ijs, advocaat en slagroom (6,50 euro). Wij waren tevreden over kwaliteit en prijs !

Visrestaurant Mojo in Antwerpen: Vis zoals vis moet zijn
© cwf&PH

Mojo : Kasteelpleinstraat 54-56, 2000 Antwerpen, 03 237 49 00, zondag en maandag gesloten, visbistro-mojo.be

Keuken 7,5

Decor 6

Comfort 6,5

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 8

1 De eigenaars

Broer en zus Johan en Nuria Dua waren lang actief in het restaurant Dua. Johan leerde kokkerellen in bekende Antwerpse restaurants als Matelote en Vatelli, en van vader, die in de potten roerde in de bekende vleesrestaurants Piétrain en Dua. Johan geeft de voorkeur aan vis, en wilde tarbot is zijn lievelingsvis.

2 Favoriete visleverancier

J.C. Schot uit Tholen in Zeeland (vishandel-schot.nl) is al tien jaar de vaste leverancier. De vishandelaar is zich ervan bewust dat de kwaliteit van het zeebanket voor Johan Dua onberispelijk moet zijn. Ook qua verhouding prijs-kwaliteit steekt J.C. Schot boven de rest uit.

3 Favoriete chef-kok

Voor Johan Dua is Joël Robuchon de absolute meester. Zijn evenwichtige, inventieve bereidingen zijn gestoeld op tradities. Hij gebruikt nieuwe technieken maar verliest de basis nooit uit het oog. Zijn L’Atelier de Joël Robuchon is een interessant restaurantconcept dat de wereld rondgaat.

Nuria Dua en keukenhulp Tomasz Wiecinski.
Nuria Dua en keukenhulp Tomasz Wiecinski.© cwf&PH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content