’t Verschil: Bistro met gerechten van topkwaliteit

De bezettingsgraad, de naam en de gekruide prijzen maakten ons duidelijk dat ’t Verschil in Hooglede-Gits geen doorsnee bistro is.

Een restaurant is nooit te duur zolang er klanten zijn. En die waren er op die maandagavond. De bezettingsgraad, de naam en de gekruide prijzen maakten ons duidelijk dat ’t Verschil geen doorsnee bistro is.

Eigenaars zijn Tom Cloet en Ilse Van Acker. Zes jaar terug namen zij De Ribbe over. Stap voor stap werden inrichting en keuken verbeterd. Tom Cloet leerde het vak in de keuken van Bistro Novo in Roeselare, waar hij drie jaar werkte. In zijn eigen keuken omringt hij zich met eersteklas lokale producten, zoals groenten van bioboeren, ganzenlever, gerijpt Belgisch witblauw en vis uit de Noordzee. Zijn bereidingen zijn weinig gecompliceerd en daardoor oprecht van smaak.

Ilse Van Acker is verpleegkundige van opleiding. Zij is klein van gestalte maar bewaakt de eetzaal moedig. Specialiteiten zijn vleesbereidingen van het rund en gegrilde gamba’s. Er waren lekkere hapjes, zoals kroepoek van sepia, biermeringue met kaascrème en soepje van asperges.

Als voorgerecht kwam er spek, smakelijk gecombineerd met inktvis en lamsoor (25 euro). Dikke, groene asperges uit Pertuis voorzag de chef van verse morieljes en gebakken eendenlever (28 euro). De twee hoofdgerechten waren: ‘à la minute’ gemalen rundvlees met handgeschilde frieten, mayonaise en frisse salade (27,50 euro) en Black Angus tussenribstuk met prima pepersaus (27,50 euro). Wij waren tevreden en lieten de rijstpap, dame blanche en coupe colonel ongemoeid. (PvD)

Keuken 8

Comfort 7,5

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 7

Bistro ’t Verschil, Bruggesteenweg 42, 8830 Gits/Hooglede, 051 43 67 20. Lunch voor- en hoofgerecht: 25 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content