’t Poorthuys

Het gastronomisch restaurant ’t Poorthuys bevindt zich in een tweeëneenhalve eeuw oud gebouw aan de rotonde voor de ingang van het domein Bokrijk. ’t Poorthuys verrast de bezoeker met een hedendaagse, uitgezuiverde inrichting. Het gastronomisch restaurant is een idee van Marc Buckinx, die in het openluchtmuseum Bokrijk vier seizoengebonden horecaexploitaties en in het naburige Genk een traiteurzaak onder zijn vleugels heeft.

De 29-jarige Jeff Beyens werd aangenomen als chef-kok. Hij deed ervaring op in Clos Saint-Denis (Kortessem), Vivendum (Dilsen-Stokkem) en werkte korte tijd in ’t Zilte (Mol). Zijn gerechten weten lekkerbekken te epateren. Maître-sommelier Jan Geboers ontvangt met stijl en vakmanschap. Er is een spijskaart met een tiental voor- en hoofdgerechten. Visitekaartje is het menu.

’t Poorthuys: Domein Bokrijk (ingang 2), Herkenrodeplein 2, 3600 Genk. 011 265 414. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten. www.poorthuys.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content