Smakelijke Franse keuken

In Les Petits Oignons (Geldenaken) kun je smakelijk tafelen en voor een correcte prijs.

Vooral Vlamingen houden halt bij ‘les Petis Oignons’ om zich culinair te laten verwennen. Het restaurant bestaat nog niet zo lang en is ondergebracht in een villa met niet veel allure. Binnen wachten eetsalons met bescheiden inrichting.

Wij namen plaats op het terras om onder het plastieken afdak te genieten van een late zomerdag. Wij keken uit op een vijvertje met stromend water en speeltuig voor de kinderen.

Laetitia Haumont is de piepjonge vrouw. Zij spreekt Frans en is nog niet helemaal gewend om tussen de mensen te staan. Zij stond met eigenaar en chef-kok Stéphane Lefebvre in de keuken van sterrenhuizen als L’Air du Temps, Bistrot du Mail en La Frairie. Stéphane Lefebvre is geen onbekende: hij werd door de pers naar voren gehaald in de periode dat hij chef-kok was in Bistrot du Mail. Zijn opleiding kreeg hij onder meer in L’Eau Vive en L’Essentiel. De kok is nu 31 jaar en verzorgd zijn klantjes met enthousiasme.

Wij kozen van de tweetalige spijskaart. Er kwamen twee wachthapjes in de vorm van gazpacho en espuma van wortel. Voorgerechten waren: gegrild spek van Piétrainvarken uit de streek met ganzenleverkroket, mayonaise op basis van ham en mosterd en seizoensgroenten (21 euro) en gebraden staartjes van langoustine met kroket van Noordzeekrab, courgette en saus met vermouth (25 euro).

Hoofdgerechten waren: jonge duif met bospaddenstoelen uit stoofpot met gekonfijt boutje en gepaneerde groenten (27 euro) en een ferm stuk gebraden kabeljauw met gerookte aardappelpuree, chorizosaus en groenten (23 euro). Afsluiten deden wij met perzik, zowel gepocheerd als verwerkt in sorbet en opgediend met mousse van vanille en crème van nougat (9 euro).

Wij vonden dat er in ‘Les Petits Oignons’ smakelijk wordt gegeten tegen een juiste prijs. Het succes is gerechtvaardigd.

Lunch: 16 euro, menu’s 28 en 42 euro.
Gesloten: woensdag, zaterdagmiddag en dinsdagavond.
Kader: bescheiden villa met bescheiden inrichting
Onthaal en bediening: zorgzaam door een verlegen, Franstalige gastvrouw
Keuken: smakelijke Franse keuken met oog voor details

Pieter van Dooveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content