Royale bereidingen uit eerlijke producten

In ’t Hof van Vivenkapelle, vlakbij Damme, kun je terecht voor smakelijke en royale gerechten bereid met eerlijke producten, die worden opgediend tegen innemende prijzen.

Vivenkapelle is een dorp op het grondgebied van Damme. Op weekdagen is het er meestal kalm. In het weekend is er beweging want dan komt men naar ’t Hof van Vivenkapelle om eens lekker te eten. Vooral gepensioneerden en weekendtoeristen met een tweede verblijf in Knokke meren er aan.

Trekpleisters vormen de lunch (14 euro), het Gourmand Menu van drie gangen en met keuze (35 euro) en enkele onvergankelijke specialiteiten, zoals kroketten gemaakt met handgepelde garnalen (14 euro), twee à drie weken gerijpte Côte à l’Os aan het been (50 euro voor twee) en zeetong (24 euro). Ook de prijzen van de wijnen zijn democratisch, waardoor er snel een fles wordt bijbesteld.

’t Hof van Vivenkapelle, dat is Sebastien Ferijn, die studeerde voor kinesitherapeut en nu kookt met biologisch geteelde groenten. En het is Eef Roosebrouck, die in de eetzaal staat en op een spontaan vriendelijke en rustige manier ontvangt. Wij kwamen op een kalme avond in de week, kregen een tafeltje in de oranjerie aan de achterkant van het huis. Wij keken uit over een aangenaam terras en, achter in de tuin, de feestschuur.

Onze keuze
De keuze ging naar het Menu Gourmand. Als hapje kwam een goede bisque met lekkere stukjes kreeft. Er kwamen twee verschillende voorgerechten. In huis gemaakte terrine van ganzenlever was zacht en smakelijk en lag op het bord met Belgische asperges en werd onnodig begeleid door sesam en popcorn. Een royale portie grote gamba’s was bereid in de oven en kwam met een smakelijke gewelde botersaus met cider.

Er waren ook twee verschillende hoofdgerechten. De onberispelijke zeeduivel kwam met mousseline op basis van zoete paprika, auberginepuree en gebakken krielaardappels. Lamskoteletten op lage temperatuur gegaard lagen in het bord met krokant gegaarde snijboon, erengiipaddenstoel en quinoa met verse kruiden. Afsluiten deden wij met Granny Smith en ananas in een lekkere saus van beaujolais, kamille en kruidnagel.

In ’t Hof van Vivenkapelle moet je geen grote kookkunst verwachten. Je eet er wel smakelijk en royaal van gerechten bereid met eerlijke producten, die worden opgediend tegen innemende prijzen. Dat zijn al genoeg beweegredenen om een uitstapje naar het landelijke dorp te rechtvaardigen. (PvD)

Kader: oranjerie van oude hoeve in landelijk dorpje
Onthaal en bediening: oprecht vriendelijk en rustig
Keuken: royale bereidingen uit eerlijke producten

’t Hof van Vivenkapelle, Bradericplein 23, 8340 Damme (Vivenkapelle). Tel. 050/375633. Gesloten op maandag en dinsdag

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content