Restaurant Horseele in Ghelamco Arena: Intense smaken

De eerlijke productkeuken van sterrenchef Danny Horseele in het restaurant van de gloednieuwe Gentse Ghelamco Arena is geraffineerd in zijn eenvoud.

Sterrenchef Danny Horseele baat sinds 28 augustus de elitekantine van de gloednieuwe Ghelamco Arena in Gent uit. Daarvoor roerde hij dertig jaar in de potten van ’t Molentje in Zeebrugge, waarna hij in Dudzele het restaurant Danny Horseele opende. Daar kwam op de borden onvergankelijk lekkers en ondanks de gepeperde prijzen stroomde het volk toe. De kok kan rekenen op een trouwe schare volgelingen, lekkerbekken die niet op een euro hoeven te kijken.

In het stadion van KAA Gent heet de 60-jarige kok zelf de klanten welkom in zijn restaurant, dat deels uitkijkt over de grasmat. De inrichting van de grote, open ruimte met veel glas is van binnenhuis architect Lieven Musschoot en de keuken is van Maes Inox, die ook de nieuwe keuken van Noma maakte.

’s Middags is er een driegangenlunch ‘Het Moment’ voor 48 euro. Of je kan kiezen voor het vijfgangenmenu Impressies (100 euro) of het zevengangenmenu De Beleving 7 (125 euro), dat verwijst naar het stamnummer van de Buffalo’s. Er is ook een vegetarisch menu (100 euro). Tijdens matches serveert men een uitgebreid menu voor 140 genodigden in anderhalf uur tijd. De wijnkaart vermeldt vooral groot geschut.

Wij proefden in de opstartperiode het menu Impressies met ruim geschonken wijnen van goede kwaliteit (132 euro). Bij de hapjes denken wij onder meer terug aan onglet met mosterdijs en Noordzeekrab met gebrande avocado en citrus. Sepia werd gekoppeld aan sorbet van watermeloen, selder en zuring. Tomaat kwam naar voren met garnaal, basilicum en kropsla. Paling lag in het bord met gerookte ratte-aardappel en gekonfijte flespompoen. Gentse waterzooi kwam in een droge versie met hapklare stukjes vis onder gelakte huid en met ravioli gevuld met kip. Daarbij hoorde een lichte saus van mosterd en wei.

Zes weken gerijpt Rubia Gallega-vlees werd vergezeld van maïs, knolselder en dooierzwam. Een verzorgd kaasbord en piña colada en ijspraline van kokos waren de afsluiters. De productkeuken van Horseele is geraffineerd in zijn eenvoud en wij genoten van de intense smaken. (PvD)

Kader: nieuw stadion KAA Gent

Onthaal en bediening: door de chef en gestileerd personeel

Keuken: verfijnde, eerlijke productkeuken

Restaurant Horseele, Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg Zuid, 9000 Gent. Ingang H, vierde verdieping. Tel. 09/330.23.20.

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag en tijdens alle wedstrijddagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content