Nieuw restaurant Gå Nord in Antwerpen: Geforceerde bordjes die gevoel missen

© CWF&PH

In Gå Nord zijn alle uiterlijke kenmerken afgevinkt voor een eigentijdse hippe zaak, maar in de borden zijn helaas weinig hoogtepunten te bespeuren.

In Gå Nord zijn alle uiterlijke kenmerken afgevinkt voor een eigentijdse hippe zaak : ruwhouten tafels, leren schorten, mannen met een dot, handgemaakt keramiek en een opgewaardeerd industrieel pand. A la carte eten wordt overal zeldzamer, en ook in Gå Nord kun je alleen kiezen voor een vast menu – met vier, vijf of zes gerechten. We kiezen voor een zesgangenmenu (72 euro) met aangepaste dranken – het ene met een alcoholisch arrangement (38 euro) met wijnen, cocktails en bieren; het andere met niet-alcoholische dranken (23 euro), waarbij we ons zelfs aan een smoothie mogen verwachten.

Het eerste bord komt op tafel nog voor ons aperitief (een natuurlijke Hongaarse schuimwijn die we prima konden smaken) leeg is. De aankondiging “makreel – algen – dashi” klinkt eenvoudig en puur, maar er liggen zó veel verschijningsvormen van deze ingrediënten op het bord dat ze onmogelijk in één hap te vatten zijn. Harmonie en evenwicht zijn dus ver zoek.

Het volgende gerecht doet de hoop even opflakkeren. De aardappel in de schil, met chips en jus van ui, is ontegensprekelijk lekker. Iets waar je bij je oma een groot bord van zou willen, maar in deze setting mist het verfijning. Helaas schieten de volgende gangen steeds meer alle kanten uit. Dat geldt ook voor de bediening. De voltallige en uitgebreide equipe passeert aan de tafel, met dranken die te laat, te vroeg of opnieuw komen, of met een bord waarvan de inhoud ook voor hen een verrassing blijkt. Bijna komisch, maar niet echt want je betaalt per persoon meer dan 100 euro.

Wanneer er een perfect gegaarde moot kabeljauw voor ons ligt, overstemd door een schuimige garnalensaus, mayonaise, een enkele Noordzeegarnaal, prei, Indische kruiden én pindanoten, willen we weg uit deze flashback naar de vroege jaren 2000. De desserten spannen de kroon met, op één bord, verschillende texturen van rode biet en chocolade, een granité van zuring en een gulle strooi decoratieve chocoladebolletjes die niet zouden misstaan op een ijscoupe met parasolletjes. En net hier wordt de smoothie bij geserveerd. Als een van de vele obers op dat moment goed had geluisterd, had hij ons moreel horen breken.

De avond werd opgelicht door de vriendelijke maître die de fouten van zijn personeel probeerde recht te zetten, maar het waren er zo veel dat hij zelfs met superkrachten de brokken niet kon lijmen. De schaarse hoogtepunten waren de niet-alcoholische dranken. Een geslaagde kombucha van sap van zoete aardappel, deed ons hart sneller slaan. En ook de drank op basis van chardonnay-azijn geïnfuseerd met hazelnoten, was verrassend en verfrissend. Het brein achter die dranken zouden wij graag een cocktailbar zien openen, ver weg van deze keuken.

Gå Nord, Hardenvoort 5, 2060 Antwerpen, 0478 43 88 32.

Lunch (12-14 u) en dinner (19-21 u), van donderdag tot zondag. Op woensdag alleen dinner.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content