Modern-klassieke gastronomie

We bezochten in Roeselare het nieuwe restaurant Boury, gerund door een gedreven duo.

Het nieuwe gastronomische restaurant Boury opende in oktober 2010 en is gevestigd op de plek waar Den Haselt was. De naam was op voorhand gemaakt. Roeselare is niet groot en wanneer twee gedreven jonge mensen, die opgeleid zijn in de beste restaurants, met een eigen zaak starten, dan wordt daarover gesproken. Boury is Tim Boury, die souschef was in Oud Sluis, en zijn vrouw Inge Waeles, die het schopte tot souschef van Auberge du Pêcheur. In Boury staat zij in voor de bediening en de ontvangst.

Een duo met zo’n indrukwekkende staat van dienst, dat schept verwachtingen! Je moet echter niet naar Boury gaan met het idee dat je er het culinaire vuurwerk van in Oud Sluis gepresenteerd krijgt, want dan kom je bedrogen uit. Tim en Inge hebben namelijk besloten om hun eigen ding te doen. Ze polsten de lokale markt om te zien wat van hen werd verlangd. In Roeselare zit men niet te wachten op culinaire waaghalzerij en ziet en proeft men graag een herkenbaar stukje vlees of vis. Daar komt nog bij dat Tim Boury niet vies is van boter en dan zijn we bijna terug bij de klassieke keuken.

Boury is ondergebracht in een herenhuis dat een uitgepuurde en heldere inrichting kreeg aangemeten. Wij schreven in op het populaire vijfgangenmenu, dat voor de verteerbare prijs van 52 euro met witte handschoentjes wordt ingezet. Kaaskroketje, toastje met kwark, ui en spek, kalfsvlees en aardappelcrunch, soepje van winterpostelein en gerookte paling, gelei en mousse van krab met avocado en zoetzure radijs en stoverij van konijn met Rodenbach en haverwortel: de amuusjes uit de hapjesparade waren niet allemaal even licht!

Het eerste gerechtje bestond uit ceviche van taaie inktvis, grapefruit en ijs van bioyoghurt en komkommer. Lamellen ver gekookte skrei met bloemkool, botermelk, veldzuring en crunch van quinoa volgden. Het succulente vlees van melklam werd oninteressant begeleid door rauwe andoorn, melige kikkererwt, pikant barberakruid en gerookte aubergine. Er was een lekker eerste dessert van structuren van ananas met Petit Suissekaas, ijs en crumble van pinda. Afsluiten deden wij met combinatie van bloedsinaasappel en amandel.

Alles was lekker en toch gingen wij een beetje teleurgesteld buiten. Waren onze verwachtingen te hoog gespannen? (PvD)

Categorie: hedendaags-klassieke gastronomie
Keuken: 7,5
Decor: 7,5
Comfort: 7,5
Service: 8
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8

BOURY, Diksmuidsesteenweg 53, 8800 Roeselare, 051 62 64 62.
Lunch: 29,50 euro, menu’s: 52 en 63 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content