Les Chocolats d’Edouard

Bij Les Chocolats d’Edouard draait het concept rond een mooie winkel met een open werkplaats en een degustatiesalon over twee verdiepingen. Chocolade speelt de hoofdrol. Zeven jaar lang werkte banketbakker en chocoladebewerker Edouard Bechoux in ItaliĆ«, waar hij creatief leerde omgaan met grondstoffen. Hij was er onder meer chocoladeadviseur voor grote firma’s. Terug in BelgiĆ« opende hij onder eigen naam een moderne winkel, waar je zoete en hartige bereidingen kunt degusteren.

Het repertoire is uitgebreid: ijs, pralines, makarons, feestelijke taarten, glaasjes met gesuikerde hapjes maar ook hartige lunchgerechten. Edouard heeft heel wat prijzen op zijn naam staan, waaronder de Kristallen Haan voor zijn smeerpasta en praline met sesam, een Eerste Prijs in Rimini in 1998 voor zijn assortiment pralines, en Eerste Prijs Beste Ambachtsman voor de Provincie Luxemburg in 2007.

Les Chocolats d’Edouard: place Albert 1er 36, 6820 Florenville. 061 502972. www.leschocolatsdedouard.be. Alle dagen open (vanaf september maandag gesloten).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content