La Buvette: Nostalgisch beenhouwerijdecor

De Franse kok Nicolas Scheidt opende in een oude slagerij de non-conformistische gastronomische bistro La Buvette, in Sint-Gillis. Het is een plek voor mensen die niet zijn vastgeroest.

Nicolas Scheidt komt uit de Elzas en brak zijn studies rechten af om kok te worden. Hij is in de keuken onderaan de ladder begonnen in Fifteen, het Londense restaurant van Jamie Oliver. Later opende hij in Parijs de wijkbistro L’Office, die hij nog steeds onder zijn beheer heeft.

De kok raakte gecharmeerd door het Brusselse paddenstoelenrestaurant Café des Spores en de oude beenhouwerij aan de overkant van de straat. Hij nam de twee over en opende in de slagerij de non-conformistische gastronomische bistro La Buvette. Het is een plek voor mensen die niet zijn vastgeroest. Je zit er dicht tegen elkaar in een nostalgisch beenhouwerijdecor.

Het meubilair is afgeleefd en werd waarschijnlijk bijeengesprokkeld op de vlooienmarkt of bij het Leger des Heils. De ruimte is klein en daarom is in het gangetje naar de keuken een extra tafel opgesteld. Langs de muur staan een tiental wijnflessen. Je drinkt per glas of per fles en de prijzen zijn redelijk.

Er is geen spijskaart, in La Buvette eet je wat de pot schaft en dat wordt gepresenteerd via een zevengangenmenu voor 45 euro. De gerechtjes hebben smaak!

La Buvette: Alsembergsesteenweg 108, 1060 Brussel. 02 534 13 03. Gesloten op zondag en maandag en tijdens de lunch, behalve op vrijdag (lunch 30 euro).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content