Indiase streetfood en gezellige chaos bij Mission Masala *** in Antwerpen

© Pieter Van Doveren

Ontspannen sfeer, vriendelijke bediening en heerlijk troostend voedsel bij Mission Masala in Antwerpen.

Tim en Pavan ontmoetten elkaar op Laundry Day, dertien jaar geleden. Zij, een Londense met Noord-Indiase roots en hij, een Antwerpse dj met een liefde voor spicy, zo gaat het verhaal. De vonk sloeg over en vier jaar geleden startten ze samen hun foodtruck met Indiaas street food, waarmee ze hongerige magen verleidden op muziekfestivals als Gent Jazz en Pukkelpop. Sinds februari zijn ze ook op een vaste locatie te vinden, in een hoekpandje op de Antwerpse Troonplaats. De festivalvibes blijven aanwezig, met luide muziek, veel volk en een gezellige chaos.

Mission Masala is niet de plek om een hele avond te tafelen en bij te praten, wel om in een wervelende omgeving snel lekker te eten

De kaart start met snacks die zich goed laten delen. Daarna kies je uit BBQ- buns – zachte gevulde Indiase broodjes ( pav) – of een resem curry’s. Wie veganistisch of vegetarisch is, zal blij zijn met de keuze bij Mission Masala. Wij beginnen met papadums (flinterdunne chips van rijstbloem), oversausd met dressings van zoete mango, pittige tamarinde en munt (8 euro). Samen met een romige whiskey sour (12 euro) scherpen ze de honger aan. Als voorgerechtje volgen zwartgeblakerde stukken maïskolf van de barbecue. De maïs is zoet en rokerig en wordt opgepept door een kneep limoen en wat mangomayonaise (5 euro).

In metalen lunchtrommeltjes komen daarna twee curry’s op tafel met rijst en gepekelde rode ui. De kip tandoori met een romige tomatensaus is zacht en rijk (17 euro). Het lamsvlees met erwtjes en koriander is lichter en pittiger (18 euro). Alles wat we hier eten is troostend voedsel, perfect aangepast aan onze Europese mondjes. De bediening heeft het af en toe moeilijk om de overvolle zaal te volgen, maar alle vergissingen worden altijd met een glimlach rechtgezet.

Het dessert is kulfi (7,5 euro), een Indiaas ijsje gemaakt van ingekookte melk. Omdat het niet wordt gedraaid in een ijsmachine is het denser dan het roomijs dat we gewend zijn. De chef die dit vanuit de keuken op tafel komt zetten is duidelijk trots op zijn werk – en terecht. Bij de versie met kardemom schaafde hij wat rauwe venkel en sneed hij partjes pompelmoes los uit hun vliesjes. Die frisse versie, met een hint van rozenwater, is mijn favoriet. Aan de overkant valt de zoete variant met druiven en gekaramelliseerde noten zeer in de smaak.

Het kleurrijke en uitnodigende interieur, de lijst met cocktails, de ontspannen sfeer en vriendelijke bediening zorgen ervoor dat het hier sinds de opening altijd goed gevuld is. Mission Masala is niet de plek om een hele avond te tafelen en bij te praten, wel om in een wervelende omgeving snel lekker te eten.

Mission Masala

Type keuken: Indiase streetfood

Sfeer & geluid: druk, luid en gezellig

Rekening: wij betaalden 49 euro/pp voor cocktail, voor- en hoofdgerecht en dessert.

Open: van dinsdag tot zaterdag, van 12 tot 23 uur.


Troonplaats, 2018 Antwerpen – 03 501 60 10 – missionmasala.be

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content