Hip Antwerpse restaurant van sterrenchef Johan Segers

Voor zijn nieuwe project Te Kook koos de sterrenchef Johan Segers een minder conventionele formule: eten op hoge stoelen aan een cirkelvormige toog geïnstalleerd.

Johan Segers is 63 en gaat er nog steeds met plezier en energie tegenaan. De reus met de paardenstaart laat in zijn gastronomisch eethuis ’t Fornuis de moeilijkste jongens gewillig uit zijn hand eten. Bistro De Koraal, aan de overkant van de straat, loopt goed, net als zijn uitzendingen op het kookkanaal Njam!

Wat bezielt zo iemand, die normaal zijn pensioen voorbereidt, om aan een nieuw avontuur te beginnen? De kok heeft aan pensioensparen gedaan en wil zijn centjes veilig stellen! Hij heeft vier kinderen, onder wie een zoon die voor boekhouder en fiscalist heeft gestudeerd. ’t Fornuis en De Koraal zijn klassieke eethuizen.

Voor zijn nieuwe project Te Kook koos Segers een minder conventionele formule. Plaats van gebeuren is een hoekhuis gelegen op een boogscheut van de twee andere eethuizen. De benedenverdieping werd gestript, zodat er een grote open ruimte ontstond. Daar werd een cirkelvormige toog geïnstalleerd, een prachtig uitgevoerd, naadloos meubel uit Corian, vol kleur, en waaraan men naast elkaar plaatsneemt op hoge stoelen.

Te kook is dus geen plaats om met je oma te bezoeken en ook niet met grotere gezelschappen, want dan is de communicatie gebrekkig. Je zit er dicht bij elkaar en kijkt uit op een lege circuspiste, waarin het personeel zich beweegt. De sommelier zorgt voor het amusement.

In Te Kook gaat het vooral ’s avonds snel, want dan wordt er in shifts gewerkt. Er kwam een onnodig vullend, oninteressant hapje van Japanse rijst met noriblad van gedroogde oester. De voorgerechten werden gedeeld: gerookte paling met aardappel (20 euro) en malse inktvis met artisjok en chorizo (18 euro).

Er waren twee hoofdgerechten: kalfsblanquette met borst, tong en zwezerik (30 euro) en griet met kruidenkorst en boterpuree à la Robuchon (28 euro). De bereidingen bleven trouw aan de traditionele keuken en waren zonder meer smakelijk. Wij dronken goede open wijnen voor gemiddeld 7 euro per glas. Afsluiten deden wij met een super-dame blanche voor een superprijs (15 euro!). (PvD)

Keuken 8,5

Decor 7

Comfort 6

Service 7

Prijs/kwaliteit 6,5

Restaurant Te Kook, Vrijdagmarkt 7, 2000 Antwerpen. Tel. 03 689 39 29. Menu vijf gerechten 75 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content