Gastrobar Hubert in Brugge: De bakens verzetten

© cwf en PH

Het Brugse sterrenrestaurant onderging onlangs een metamorfose, en kreeg er een nieuwe, laagdrempelige gastrobar bij. Wij schoven mee aan tafel

Chef-kok Henk Van Oudenhove en echtgenote Veronique Bogaert verbouwden hun sterrenrestaurant Sans Cravate. Eerst werd een aanpalend pand geannexeerd en vervolgens onderging Sans Cravate een metamorfose.

Sinds april heeft de bezoeker de keuze tussen het sterrenrestaurant Sans Cravate met 28 plaatsen en gastrobar Hubert met 28 plaatsen. De nieuwe, laagdrempelige gastrobar is een antwoord op de veranderde situatie en de nieuwe tendensen in de horeca (witte kassa, mensen eten vaker voor minder geld). De twee formules onder één dak maken het mogelijk om personeel van de ene naar de andere kant te verplaatsen.

Meer flexibel, meer couverts ; er zijn echter niet alleen voordelen. Zo moet je door de nieuwe keuken om naar het toilet te gaan. Gastrobar Hubert kreeg de belangrijkste plaats aan de straatkant. Sans Cravate kreeg het achterhuis toegewezen en is te bereiken via een deur in Gastrobar Hubert.

Gastrobar Hubert in Brugge: De bakens verzetten
© cwf en PH

De gerechten komen uit een open keuken, waar piepkuikens en lamskarkassen draaien aan het spit. Het is perfect mogelijk om bij Hubert hapjes te delen bij een glaasje wijn of om uitgebreid te tafelen. Alles is vers en bereid door ervaren ambachtslieden.

Onze keuze

Wij kozen enkele gerechtjes om te delen : bruschetta met gehakt en rafels Parmezaanse kaas (16 euro voor vier stuks), van het vet druipende samosa gevuld met lamsgehakt en opgediend met lekkere chutney van abrikoos (8 euro) en braaf smakende tom kha kai (Thaise kokossoep met kip) met mosseltjes en krokant groen (9 euro). Er waren twee verschillende hoofdgerechten. Dorade van de grill kwam puur natuur op tafel met gemarineerde venkel en tomaat (24 euro).

Aan het spit bereid piepkuiken verscheen in stalen pot met aardappel in veldkleed, gepofte sjalot, witloof en dragonjus (19 euro). Voor de kluivers was er een vingerbakje. Wij dronken wijnen per glas en die waren van bevredigende prijs en kwaliteit. Vers gedraaid vanille-ijs met gesmolten chocolade en slagroom (9 euro) was de afsluiter van een smakelijke maaltijd. (PvD)

Adres Gastrobar Hubert/Sans Cravate : Langestraat 159, 8000 Brugge, 050 67 83 10, www.sanscravate.be

Keuken 7,5

Decor 7,5

Comfort 7

Bediening 7,5

Prijs / kwaliteit 7,5

Gastrobar Hubert in Brugge: De bakens verzetten
© cwf en PH

1. De chef en zijn vrouw

Henk Van Oudenhove (37) werd opgeleid bij klassieke leermeesters, zoals hofleverancier traiteur Lefevre (La Bergerie). Veronique Bogaert komt uit een horecageslacht. De twee openden twaalf jaar geleden het ’tafeltheatertje’ Sans Cravate. Drie jaar terug kwam aan de overkant van de straat La Suite Sans Cravate, als tafel & bed met vier suites.

2. Favoriete bereidingstechniek

Turbowok of parabolische pan boven een grote gasvlam. Door de grote, omringende hitte gaat het roerbakken snel. Daardoor zijn de ingrediënten in een mum van tijd gaar en krokant.

3. Favoriete gerecht

De chef-kok houdt van pasteien in korst. Die moeten naar het hoofdingrediënt smaken en niet alleen naar varkensvet. Pastei is voor Henk het mooiste en moeilijkste gerecht dat er is : de bereiding vereist ervaring en buikgevoel !

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content