Escabèche (Knokke-Heist)
Escabèche is op relatief korte tijd uitgegroeide tot een vaste waarde. De sfeer is jong en er wordt diplomatisch ingespeeld op actuele wensen. De bereidingen zijn hedendaags verfijnd en persoonlijk. De gerechten weten te boeien door invloeden uit de mediterrane en Japanse keuken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de laatste technieken.
Ook de moderne, sobere inrichting is nieuw voor Knokke. Door een glazen wand ziet men chef-kok Kim Verhasselt en zijn helpers aan het fornuis. Hij is de zoon van Stefan Verhasselt, de eigenaar van het bekende visrestaurant Esmeralda. De eetzaal van
Escabèche is het domein van echtgenote Lisbeth Morbee, die vriendelijk en kordaat te werk gaat. Bereidingen met schaal- en schelpdieren (kokkels, scheermesschelpen, langoustines), makreel ‘ceviche’ en tussenribstuk Angus SSS (sappig, stevig en smakelijk!) maken deel uit van de specialiteiten.
Restaurant Escabèche, Dumortierlaan 94, 8300 Knokke-Heist, 050 60 76 50. Di en woe gesloten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier