Du Progrès (Gent ): Niet de grote kunst

Du Progrès is een begrip in Gent. De zaak wordt door de derde generatie uitgebaat en bouwde een reputatie op door de clientèle iets meer te bieden voor zijn geld.

Het was 13 uur toen wij ons in Du Progrès in Gent door de mensenmassa baanden en aan de bar braaf naar een tafeltje vroegen. We werden letterlijk een half uur wandelen gestuurd. De oplossing lag buiten, onder de terrasverwarmers.

Du Progrès is een begrip in Gent. De zaak wordt door de derde generatie uitgebaat en bouwde een reputatie op door de clientèle iets meer te bieden voor zijn geld. Er is al een dagmenu met soep en hoofdgerecht voor 10 euro.

Du Progrès heeft een uitgebreide en gevarieerde spijskaart met Belgisch geïnspireerde gerechten voor de kleine en grote honger. Er zijn een vijftal omeletten geafficheerd, die in prijs variëren van 7 tot 11 euro. Wij bestelden omelet met champignons (7 euro), waarop de dienster vriendelijk vroeg of wij er brood of frietjes bij wilden. Het werd een mand met vers, bruin brood en twee plastieken kuipjes boter.

De omelet was correct van formaat en lag gevouwen in het bord. De kuiltjes aan de buitenkant waren gevuld met vet, de vulling bestond uit gestolde geklutste eieren en rubberachtige plakjes champignons. Wij misten peper en zout en vooral een portie rauwkost. Het geheel lag zwaar op de maag. Het was duidelijk dat men in Du Progrès geen kunst maakt van de omelet. (WA/PvD)

Du Progrès: Korenmarkt 10, 9000 Gent. 09 225 17 16. Open van 8 tot 24 uur, keuken doorlopend open van 11.30 tot 22 uur. Gesloten dinsdag en woensdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content