Het restaurant De Mijlpaal werd tien jaar terug geopend door Jan Menten en An Penxten, twee serieuze en goed opgeleide mensen, die vastbesloten waren om er iets van te maken. Het eethuis werd bij lekkerbekken die van moderne verfijning houden een vaste waarde. Het kwam op de plaats waar Jans ouders een bakkerij hadden, wat de ligging in de winkelstraat verklaart. De ruimtes werden gestript en in het achterhuis, op de plaats waar voorheen de broodjes werden gebakken, kwam de eetzaal. De inrichting werd recentelijk vernieuwd.

Het nieuwe decor heeft klasse en is strak uitgevoerd in wit en zwart. Jan Menten werd opgeleid in toprestaurants, zoals Scholteshof (Stevoort), Comme chez Soi (Brussel) en Côte d’Or (Saulieu). Voordat hij met zijn eigen zaak begon, was hij vijf jaar lang chef-kok bij de bekende Tongerse traiteur Carpe Diem. Jan volgt de gastronomische evolutie op de voet en wist zijn smakelijke gerechten permanent te actualiseren. Eersteklas seizoenproducten en nieuwe technieken liggen aan de basis van deze evolutie. Groenten spelen een steeds grotere rol.

Restaurant De Mijlpaal: Sint-Truiderstraat 25, 3700 Tongeren. 012 264 277. www.demijlpaal.org. Dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content