Antwerpse Brasserie Flo: Nieuwe formule

De kaart van de brasserie van Hilton Antwerp werd opengetrokken en het meubilair werd aangepast.

Hilton Antwerp, gevestigd in het vroegere warenhuis Grand Bazar, vaart sinds kort een nieuwe koers. Voor de brasserie, die uitkijkt over de Groenplaats en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, zocht Hilton contact gezocht met de groep Flo, die in Parijs de gelijknamige, wereldvermaarde brasserie uitbaat. Daaruit kwam een franchise-overeenkomst met als uitgangspunt dat er leven in de brouwerij moet komen.

Chef Gerard Spuesens trok één maand naar Parijs, waarna de kaart gezamenlijk werd opgesteld met gerechten in de geest van Brasserie Flo. Het meubilair werd aangepast, en er kwamen een homarium, een schaal- en scheldierentoonbank en een werktafeltje om in de zaal steak tartaar en crêpes suzette te bereiden.

Wij kwamen op een rustige avond in de week tijdens de inwerkperiode (de officiële opening is midden oktober), werden vriendelijk onthaald en kozen een tafel met zicht op de Groenplaats. Wij misten va-et-vient, die zo kenmerkend is voor een goede brasserie en moesten een code vragen om de deur van het toilet te openen. Het veiligheidsslot is er waarschijnlijk om de zwervers van het plein buiten te houden.

Onze keuze

De kaart biedt onder meer een keuze aan plateaus met zeebanket (van 25 tot 75 euro) en een keuze aan bereidingen met kreeft. Onze voorkeur ging naar een halve Canadese babykreeft – een royale portie, vers, perfect gegaard portie en smakelijk gecombineerd met meloen en avocado (13 euro en dat was een koopje) – en salade van een flinke portie verse krab met mayonaise (16 euro).

De bestelde stoofpot van Noordzeevis bleef uit en in de plaats kwam ongevraagd een Staub-cocotte met rundvlees gestoofd in Koninck-bier (18 euro). Het stoofvlees, niet zo zacht als wij hadden gehoopt, werd opgediend met prima frieten en lekkere witloofsalade. Zes weken gerijpte entrecôte van Simmenthal-rund bleek dunne lende te zijn en was niet, zoals gevraagd, bleu chaud gebakken maar saignant (34 euro). Bij het smakelijke vlees kwamen lekkere Pont-Neuf-aardappelen, een gemengde salade en een onaangename, zoete bruine saus.

Van de wereldse wijnkaart kozen wij een fles Gouguenheim Estaciones del Valle, Malbec, Tupungato 2012 (29,50 euro). Deze soepele Argentijnse was een meevaller. Profiteroles of drie grote soezen, niet vers gebakken maar wel gevuld met vanille-ijs en overgoten met warme chocoladesaus (10 euro), sloten af. (PVD)

Kader: grote hotelbrasserie met zicht op het plein
Onthaal en bediening: in brasseriestijl
Keuken: Frans-Belgische hedendaagse brasseriegerechten

Brasserie Flo Antwerp/Hilton hotel, Groenplaats 32, 2000 Antwerpen. Alle dagen doorlopend open van 12 tot 22,30 uur. Tel. 03/204.12.12.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content