10 mooiste terrassen om te dineren

Een gastronomisch diner op een zonovergoten terras, daar tekenen we voor. Tien restaurants die uitblinken met weelderige tuinen in een groene omgeving.

Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden)

Aen De Kerck van Melveren is ondergebracht in een historische vierkansthoeve in Sint-Truiden. Het restaurant is ingebed in een domein van vier hectaren. Aan de voorkant is er een terras met zicht op de Engelse tuin en achteraan geeft het terras uit op de Franse tuin. Geschoren hagen omlijnen het weelderige groen van de hoogstamboomgaard. De chef biedt een eerlijke productkeuken met klassieke bereidingen.
Aen De Kerck van Melveren: St. Godfriedstraat 15, 3800 Sint-Truiden, tel. 011/68 39 65.

Altermezzo (Tongeren)

Mensen die niet op een eurootje hoeven te kijken, kunnen bij Altermezzo in Tongeren terecht. Je komt er voor een kleine of grote maaltijd met mooi gepresenteerde, hippe gerechten in een ontspannen sfeer en in de zomer ook voor de magische momenten op het terras. Aan het fornuis staat de getalenteerde, 23-jarige Jo Grootaers.
Altermezzo: Bilzersteenweg 366, 3700 Tongeren, tel. 012/741674

Auberge du Pecheur (Deurle)

Door zijn unieke ligging aan de kronkelende oevers van de Leie is Auberge du Pecheur een gedroomde locatie om even uit te blazen of om met een groep samen te komen. Het restaurant in Deurle is het vlaggenschip van de Flanders Hotel Holding van de familie Vermeersch (Gosset Hotel, Hotel Serwir, Charles in Knokke en het cateringbedrijf Dinner Privé).
Auberge du Pecheur: Pontstraat 41, 9831 Deurle (Sint-Martens-Latem), tel. 09/282 31 44.


Restaurant Figaro (Hasselt)

Restaurant Figaro is in de loop der jaren uitgegroeid tot een elegante gastronomische halte. Het is een fijnkostrestaurant met vijftig plaatsen, een zuiderse patio, een oranjerie voor kleine gezelschappen en banketzalen. Bij mooi weer zijn de tafels gedekt op het terras en heb je zicht op een riante landschapstuin. Eigenaar Jacques Colemont kan terugblikken op bijna een halve eeuw keukenervaring.
Restaurant Figaro: Mombeekdreef 38, 3500 Hasselt, tel. 011/27 25 56.

Gasthof Halifax (Deinze)

Vanuit de eetzaal en het verwarmde terras van Gasthof Halifax heb je een onbelemmerd zicht op de oevers van de Leie, de weiden met Vlaamse trekpaarden en _ op de achtergrond _ het Kasteel van Ooidonck. Het is er Vlaams en mooi en bij zonnig weer is de toeloop groot. De menukaart vermeldt vooral Belgische gerechten. Bereidingen op de houtskoolgrill en zwezeriken zijn de specialiteiten. Je kan er ook een bemand jacht met schipper huren voor een tochtje op de Leie.
Gasthof Halifax: Emiel Clauslaan 143, 9800 Astene (Deinze), tel. 09/282 31 02.

’t Notarishuys (Diksmuide)

Hedendaags verfijnd tafelen in een oud notarishuis kan in ’t Notarishuys in Diksmuide. Bij mooi weer zijn de tafels gedekt in de tuin die door een anderhalve eeuw oude beuk overschaduwd wordt. Chef-kok Bert Boussemaere kreeg een gedegen opleiding (Louis XV in Monaco, Comme chez Soi, Hof van Cleve).
’t Notarishuys: Koning Albertstraat 39, 8600 Diksmuide, tel. 051/50 03 35.

De Pastorie (Lichtaart)

Samen met Loes van Beylen startte de chef-kok Carl Wens met De Pastorie. Hij richtte een 17de-eeuwse pastorie in tot een chic gastronomisch eethuis. Wens werd opgeleid in de Comme chez Soi, waar hij de beste van de klas was. Voor mooie dagen wacht een riant terras met zicht op een goed onderhouden tuin met eeuwenoude bomen.
De Pastorie: Plaats 2, 2460 Lichtaart, tel. 014/55 77 86.

De Plezanten Hof (Hamme)

De Plezanten Hof gaat al jaren mee. Het gastronomisch eethuis ligt in een schilderachtige inham van de Schelde, midden in een beschermd natuurgebied in Hamme. Het betoverende terras kijkt uit op de tuin. Als zoon van een artiest heeft de eigenaar en chef-kok Lieven Putteman een gedetailleerd oog voor bordschikking.
De Plezanten Hof: Driegoten 97, 9220 Hamme, tel. 052/47 38 50.

Restaurant Tiecelijn (Lokeren)

Daknam is een miniatuurdorp in het groene Land van Waas. Aan het dorpspleintje en op een steenworp van de meanderende Durme ligt Tiecelijn. De minimalistische inrichting uit de beginperiode ruimde plaats voor een meer aangeklede decoratie. Aan de achterzijde wacht een romantische tuin met intieme hoekjes en terrasjes.
Restaurant Tiecelijn: Daknam-dorp 34, 9160 Lokeren, tel. 09/348 00 59.

Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem)

Het gastronomische restaurant Vivendum ligt op een idyllische plek aan de kronkelende Oude Maas, op een boogscheut van de Maasplassen. Het sfeervolle hotel-restaurant is ondergebracht in een oude kapelaanswoning uit 1736, opgetrokken in statige Maaslandse stijl en beschikt over een aangenaam terras.
Restaurant-hostellerie Vivendum: Visserstraat 2, 3650 Dilsen-Stokkem, tel. 089/57 28 60.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content