Old Boy in Brussel: modieuze Aziatische bistro met comfortfood om te delen
Voor een snelle Aziatische hap kan je terecht bij Old Boy in Brussel. Een welkome nieuwkomer voor als je goedkoop iets lekkers wilt smikkelen. (***)
Brussel had blijkbaar nood aan dit moderne, Aziatisch geïnspireerde restaurant, want sinds Old Boy de deuren opende, wachten klanten geduldig buiten op het voetpad tot er een zitje vrijkomt. Het wachten op een vrij tafeltje duurt meestal niet lang, want eten in Old Boy gaat supersnel: meestal ben je in een uur tijd weer buiten. Wij kwamen met zijn drieën en ons werd aangeraden om twee à drie gerechtjes per persoon te kiezen.
Het idee komt van een duo dat zijn pluimen verdiende in de cinema- en voetbalwereld: John Prigogine was marketingmanager bij Sony en Paramount Pictures, Xavier Chen speelde voor KV Mechelen. Samen creëerden ze een modieuze Aziatische bistro met comfortfood om te delen, geïnspireerd op jeugdherinneringen aan familiediners in Thailand en Taiwan. De naam Old Boy komt van een Zuid-Koreaanse film uit 2003, naar een verhaal dat gebaseerd is op een gelijknamige Japanse manga.
De bereidingen zijn simpel en gebaseerd op verse producten.
Er is een trendy keuze aan eclectische natuurwijnen en bijzondere bieren. De spijskaart verzamelt lekkere gerechten die weggaan van het Aziatische standaardrepertoire. Om de kookstijl voor iedereen toegankelijk te maken, springen de koks behoedzaam om met hete pepers, vissaus en mononatriumglutamaat. De bereidingen zijn simpel en gebaseerd op verse producten. Wel zagen we dat de bao buns uit een plastic verpakking kwamen voordat ze de stoomoven ingingen. Wij zaten aan de eetbar voor de open keuken en dan zijn er geen geheimen.
Die bao’s bestelden wij gevuld met gesmoord varkensvlees, groene mosterd, geplette pindanoten en koriander (6 euro) en in een veggie versie gevuld met shimeji (beukenzwam) en shiitake, mayonaise met zwarte peper en groene mosterd (6 euro). Thaise wraps van sla waren gevuld met gebakken kippengehakt, nam prik pao, citroenmelisse en kaffirblad (6 euro). Kai Yang stond voor op z’n Thais gebakken kip met zacht vlees en krokante huid en werd opgediend met sojasaus en een zoetzuur sausje: om je vingers bij af te likken.
Crab club salad was samengesteld uit lychee, venkel en pikante vinaigrette, miste krab en vulde de verwachtingen niet in (6 euro). Thai ceviche was bereid uit grof gesneden vis van de dag en tomaat, saus van tamarinde, suiker, limoensap, hete pepers, gefruite sjalot en koriander (12 euro). Mosselen kregen een saus met rode curry, Thaise basilicum, look en pepers (12 euro) en wontons gevuld met bloedworst kwamen met zoetzure saus, witloof en appel (6 euro). Om de gaatjes te vullen was er ook nog sticky rice (3 euro) en gebakken paksoy in oestersaus (6 euro).
Old Boy is een welkome nieuwkomer voor als je goedkoop iets lekkers wilt smikkelen. Ambiance verzekerd.
OLD BOY h2>
Type keuken: Aziatisch. p>
Sfeer & geluid: druk en lawaaierig. p>
Rekening: lekkere gerechtjes voor 6 tot 12 euro, zondags brunchmenu (5 gangen) voor 22 euro. p>
p>
Ten Bosstraat 110, 1050 Brussel – 02 544 15 55 – oldboyrestaurant.be p>
Maandag en zondagavond gesloten. p>
Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard. p>
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier