Het verleidelijke koffiearoma van meester-brander Jacqmotte laat zich tijdelijk degusteren in dertig restaurants!

Tot 30 april bieden dertig ladykoks van Belgische bodem - van sterrenchefs tot gevestigde waarden tot veelbelovende talenten - een exclusief AromaCreations Menu met unieke gerechten geïnspireerd door het koffiearoma van Jacqmotte. Een aanrader voor fijnproevers, een buitenkans voor koffieliefhebbers, een must voor de coffeeholics.

Voorname ladychefs Tot wat inspireert het aroma van Jacqmotte? Met deze vraag stapte de Belgische koffiebrander naar vrouwelijke chefs die onze gastronomie alle eer aandoen. Grote namen uit het Belgische culinaire landschap, waaronder kersverse 'Ladychef of the Year' Ingrid Neven (restaurant Pazzo in Antwerpen), 'Ladychef 2009' Sofie Dumont (Les Eleveurs in Halle), sterrenchefs Patricia Desmedt ('t Oud Konijntje, in Waregem), Solange Bentin (Hostellerie Kemmelberg) en Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu), en andere voorname ladychefs gingen in op deze uitdaging om originele gerechten (voorgerecht, hoofdgerecht of dessert) te creëren op basis van het aroma.

Jacqmotte-voordeel

Het resultaat zijn 30 unieke, smakelijke bereidingen met verrassende smaken, bovendien te degusteren aan verteerbare prijzen, want voor elk AromaCreations Menu in een restaurant van een deelnemende chef geniet de bezoeker 15% korting als hij een voordeelbon (verkrijgbaar bij aankoop van een duopack van Jacqmotte in de winkel) kan voorleggen.

Het menu wordt - uiteraard - afgesloten met een Jacqmotte-koffie op basis van een blend die speciaal voor deze actie werd bedacht, en ook enkel te degusteren in de dertig restaurants.

AromaCreations

Met het interactief concept AromaCreations is Jacqmotte niet aan haar proefstuk toe. Vorig jaar al lanceerde de koffiebrander een soortgelijke uitdaging rond 'koffiearoma versus kunst'. Negen vooraanstaande designers en ontwerpers lieten hun creatief brein de vrije loop en stelden originele creaties rond mode, lichtkunst, keramiek tentoon tijdens een expo in de Espace Jacqmotte. Anno 2010 verschuift het artistieke universum naar het werkterrein van de chef-kok.

David Bitoune

AromaCreations Menu, van 1 februari tot 30 april te degusteren in volgende dertig restaurants:

West-Vlaanderen
't Oud konijntje
Hostellerie Kemmelberg
Boergondië
Auteuil

Oost-Vlaanderen
't Patijntje

Antwerpen
Pazzo
Keienhof
Het Keukenorkest

Limburg
't Claeverblat
Exquisa
L'Angelo Rosso

Vlaams-Brabant
Les Éleveurs
Green
Bois Savanes
Me Gusta!

Brussel
Little Asia
Soul

Waals-Brabant
L'Ambroisie

Henegouwen
Les Gribaumonts
Le Charles-Quint
L'Attrape-Loup
Aux 9 Tilleuls

Namen
L'Escapade
La Tonnelle

Luik
Li Cwerneu
Le Patch
Le Chêne Madame

Luxemburg
Les 4 Saisons
Hostellerie Linchet
Auberge Du Val D'Aisne

Het verleidelijke koffiearoma van meester-brander Jacqmotte laat zich tijdelijk degusteren in dertig restaurants!Tot 30 april bieden dertig ladykoks van Belgische bodem - van sterrenchefs tot gevestigde waarden tot veelbelovende talenten - een exclusief AromaCreations Menu met unieke gerechten geïnspireerd door het koffiearoma van Jacqmotte. Een aanrader voor fijnproevers, een buitenkans voor koffieliefhebbers, een must voor de coffeeholics.Voorname ladychefs Tot wat inspireert het aroma van Jacqmotte? Met deze vraag stapte de Belgische koffiebrander naar vrouwelijke chefs die onze gastronomie alle eer aandoen. Grote namen uit het Belgische culinaire landschap, waaronder kersverse 'Ladychef of the Year' Ingrid Neven (restaurant Pazzo in Antwerpen), 'Ladychef 2009' Sofie Dumont (Les Eleveurs in Halle), sterrenchefs Patricia Desmedt ('t Oud Konijntje, in Waregem), Solange Bentin (Hostellerie Kemmelberg) en Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu), en andere voorname ladychefs gingen in op deze uitdaging om originele gerechten (voorgerecht, hoofdgerecht of dessert) te creëren op basis van het aroma. Jacqmotte-voordeel Het resultaat zijn 30 unieke, smakelijke bereidingen met verrassende smaken, bovendien te degusteren aan verteerbare prijzen, want voor elk AromaCreations Menu in een restaurant van een deelnemende chef geniet de bezoeker 15% korting als hij een voordeelbon (verkrijgbaar bij aankoop van een duopack van Jacqmotte in de winkel) kan voorleggen. Het menu wordt - uiteraard - afgesloten met een Jacqmotte-koffie op basis van een blend die speciaal voor deze actie werd bedacht, en ook enkel te degusteren in de dertig restaurants. AromaCreations Met het interactief concept AromaCreations is Jacqmotte niet aan haar proefstuk toe. Vorig jaar al lanceerde de koffiebrander een soortgelijke uitdaging rond 'koffiearoma versus kunst'. Negen vooraanstaande designers en ontwerpers lieten hun creatief brein de vrije loop en stelden originele creaties rond mode, lichtkunst, keramiek tentoon tijdens een expo in de Espace Jacqmotte. Anno 2010 verschuift het artistieke universum naar het werkterrein van de chef-kok. David Bitoune AromaCreations Menu, van 1 februari tot 30 april te degusteren in volgende dertig restaurants:West-Vlaanderen't Oud konijntjeHostellerie KemmelbergBoergondiëAuteuilOost-Vlaanderen't PatijntjeAntwerpenPazzoKeienhofHet KeukenorkestLimburg't ClaeverblatExquisaL'Angelo RossoVlaams-BrabantLes ÉleveursGreenBois Savanes Me Gusta!BrusselLittle AsiaSoulWaals-BrabantL'AmbroisieHenegouwenLes GribaumontsLe Charles-QuintL'Attrape-LoupAux 9 TilleulsNamenL'EscapadeLa TonnelleLuikLi Cwerneu Le Patch Le Chêne MadameLuxemburgLes 4 SaisonsHostellerie LinchetAuberge Du Val D'Aisne