In zijn gloriedagen als vleeshandelaar voederde beenhouwer Jos Theys zo'n 25.000 dieren, die onder eigen label werden verkocht. Om dichter bij de verbruiker te staan opende hij een vleesrestaurant met zicht op de kweekstallen van het vermaarde Junior Beef. De familieboerderij in de groene heuvels van het Hageland heeft fundamenten uit de zestiende eeuw en werd meer dan een eeuw geleden gekocht door grootvader Petrus Theys.

Kleinzoon Jos werd op de boerderij grootgebracht. Hij verkocht de groothandel en staat zelf aan de grill. Grote stukken vlees worden eerst dichtgeschroeid in boter en vet, en vervolgens afgebakken in een hete oven. Zo is het vlees mals, sappig en diep van smaak. De tafels zijn bezet door Vlamingen die blozen van genoegen.

Jos Theys boerderijrestaurant: Sluisbeekstraat 9, 3220 Holsbeek. 016 62 35 25. Maandag, dinsdag en woensdag gesloten. Voor de kinderen zijn er speciale gerechten en een speelweide met springkasteel.

In zijn gloriedagen als vleeshandelaar voederde beenhouwer Jos Theys zo'n 25.000 dieren, die onder eigen label werden verkocht. Om dichter bij de verbruiker te staan opende hij een vleesrestaurant met zicht op de kweekstallen van het vermaarde Junior Beef. De familieboerderij in de groene heuvels van het Hageland heeft fundamenten uit de zestiende eeuw en werd meer dan een eeuw geleden gekocht door grootvader Petrus Theys. Kleinzoon Jos werd op de boerderij grootgebracht. Hij verkocht de groothandel en staat zelf aan de grill. Grote stukken vlees worden eerst dichtgeschroeid in boter en vet, en vervolgens afgebakken in een hete oven. Zo is het vlees mals, sappig en diep van smaak. De tafels zijn bezet door Vlamingen die blozen van genoegen.