In haar tweede restaurant, L'Autre Cantina, brengt Maryangela Teixera Gusmão opnieuw barok uit het Braziliaanse Bahia, maar van een hoger niveau dan in haar sfeervolle restaurant La Cantina in de Brusselse benedenstad.

L'Autre Cantina heeft, net als La Cantina, een unieke inrichting met tot de verbeelding sprekende kitsch, waaronder een collectie heiligenbeelden. Maryangela verstaat als geen ander de kunst om met behulp van schamele leger-des-heilsspulletjes, lappendekens, muurschilderingen en afbeeldingen van Jezus (haar favoriete filosoof) een magische ruimte te creëren. De meest gevraagde plaatsen in het restaurant bevinden zich in het achterhuis en geven uit op de keuken en op een paradijselijke stadstuin.

Het keukengebeuren staat onder leiding van Maryangela zelf. Zij verdedigt de traditionele keuken van haar land. Haar bereidingen zijn geënt op de keuken van Bahia, de streek waar je het lekkerst eet. Het is daar dat indianen en Afrikanen de kooktechnieken en ingrediënten van de Portugezen overnamen en ontwikkelden tot smakelijk gekruide gerechten.

In beide eethuizen eet je tijdens de lunch van een buffet en betaal je per gewicht. 's Avonds hebben mensen meer tijd en eet men à la carte. Wij proefden van: acarajé of Braziliaanse kroketten en drie sausen op basis van kokosnoot, okra en cashewnoten (9,70 euro), picanha com mandioca e cebola no forno of vlees van de grill met hete saus, groenten, maniok en uien uit de oven (21 euro) en peixe à brasileira com banana of vis met gekruide saus van tomaten, ui en banaan (17 euro). Afsluiten deden wij met een verfrissende mousse van passievrucht (5,50 euro).

Maryangela organiseert Braziliaanse thematische kooklessen voor groepen van tien personen (57 euro per persoon) en is de drijvende kracht achter L'Autre Brasil, haar festivalletje in de rand van Europalia Brazilië, met culinaire en culturele activiteiten in haar Musée Imaginaire (Vossenplein 27).

Categorie Braziliaans restaurant
Keuken: 7
Decor: 7,5
Comfort: 7
Service: 6,5
Prijs/kwaliteit: 7


L'Autre Cantina, Vleurgatsesteenweg 117, 1000 Brussel, 02 644 97 77. Zaterdagmiddag en zondag gesloten.

In haar tweede restaurant, L'Autre Cantina, brengt Maryangela Teixera Gusmão opnieuw barok uit het Braziliaanse Bahia, maar van een hoger niveau dan in haar sfeervolle restaurant La Cantina in de Brusselse benedenstad. L'Autre Cantina heeft, net als La Cantina, een unieke inrichting met tot de verbeelding sprekende kitsch, waaronder een collectie heiligenbeelden. Maryangela verstaat als geen ander de kunst om met behulp van schamele leger-des-heilsspulletjes, lappendekens, muurschilderingen en afbeeldingen van Jezus (haar favoriete filosoof) een magische ruimte te creëren. De meest gevraagde plaatsen in het restaurant bevinden zich in het achterhuis en geven uit op de keuken en op een paradijselijke stadstuin. Het keukengebeuren staat onder leiding van Maryangela zelf. Zij verdedigt de traditionele keuken van haar land. Haar bereidingen zijn geënt op de keuken van Bahia, de streek waar je het lekkerst eet. Het is daar dat indianen en Afrikanen de kooktechnieken en ingrediënten van de Portugezen overnamen en ontwikkelden tot smakelijk gekruide gerechten. In beide eethuizen eet je tijdens de lunch van een buffet en betaal je per gewicht. 's Avonds hebben mensen meer tijd en eet men à la carte. Wij proefden van: acarajé of Braziliaanse kroketten en drie sausen op basis van kokosnoot, okra en cashewnoten (9,70 euro), picanha com mandioca e cebola no forno of vlees van de grill met hete saus, groenten, maniok en uien uit de oven (21 euro) en peixe à brasileira com banana of vis met gekruide saus van tomaten, ui en banaan (17 euro). Afsluiten deden wij met een verfrissende mousse van passievrucht (5,50 euro). Maryangela organiseert Braziliaanse thematische kooklessen voor groepen van tien personen (57 euro per persoon) en is de drijvende kracht achter L'Autre Brasil, haar festivalletje in de rand van Europalia Brazilië, met culinaire en culturele activiteiten in haar Musée Imaginaire (Vossenplein 27).