Restaurant Week: Goedkoop tafelen in 350 restaurants

Tijdens de Restaurant Week in december kun je opnieuw heerlijk tafelen aan zachte prijzen in meer dan 350 Belgische restaurants. Fijnproevers kunnen nu reserveren.

De Restaurant Week komt eraan. Foodies weten dat je dan twee weken lang opnieuw lekker kunt tafelen aan gereduceerde prijzen in een groot aantal restaurants overal te lande.

In de aanloop naar de eindejaarsperiode trekt DiningCity naar jaarlijkse gewoonte alle registers open om buitenshuis te genieten van culinaire smaakbommetjes die misschien niet altijd financieel haalbaar zijn. Na de sterreneditie van enkele weken geleden zetten van 1 tot 14 december ook talrijke eethuizen zonder Michelinsterren – net als gastronomische zaken en de betere brasserieën – hun deuren open om prijsvriendelijk aan tafel te schuiven.

Het principe blijft onveranderd: een driegangenlunch kost 24,50 euro per persoon, voor een driegangendiner betaal je 29,50 euro. Adressen met 15 of 16 punten in de GaultMillau-gids of een Michelinster mogen een toeslag van 12,50 euro aanrekenen. Wie 17 of 18 punten scoort in de GaultMillau gids of zaken waar de chef twee sterren op de hoed heeft gespeld, mogen 22,50 euro extra vragen.

In de plaats krijg je verfijnde schotels in een restaurant naar keuze, waaronder ‘Spaans Dak’ in Oud-Heverlee, ‘Aan Tafel bij Luc Bellings’ in Hasselt, ”t Overhamme’ in Aalst, ‘d’Oude Pastorie’ in Kraainem, ‘Nuance’ in Duffel en ‘Kommilfoo’ in Antwerpen. Ook ‘The Bistronomy’ in Vilvoorde – een nieuw concept van chef Marc Clement in samenwerking met Living Tomorrow – zit in de selectie. Hier kun je ‘futuristisch’ op restaurant gaan, bestellen via een digitale menukaart en proeven van de toekomst van de keuken.

In totaal nemen zowat 350 Belgische restaurants (en enkele uit Luxemburg) deel aan deze wintereditie van het populaire culinaire evenement. En dat aantal kan tegen 1 december nog oplopen. Fijnproevers die nu al een tafel willen boeken, kunnen een restaurant selecteren en reserveren via deze link. Wegens het grote succes van de afgelopen edities is snel reserveren nog altijd de boodschap. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content