Rechtstreeks bij de boer bestellen is eenvoudiger dan ooit

© Getty Images/iStockphoto

De vernieuwde website Rechtvanbijdeboer.be maakt het kopen van verse producten direct bij de producent heel eenvoudig.

De vernieuwde website Rechtvanbijdeboer.be verzamelt alle verkooppunten in Vlaanderen en Brussel op één centrale plek en toont met een muisklik alle verkooppunten bij jou in de buurt.

Korte keten ontketend

Rechtstreeks bij de boer bestellen is eenvoudiger dan ooit

Verbruiksonderzoek, in opdracht van VLAM, toont dat de Vlaming fan is van korteketenproducten. 70% van de aankopen in België worden zelfs in Vlaanderen gedaan. In 2015 steeg de rechtstreekse verkoop in onze regio met 2,6%, en deed 1 Vlaming op 5 al eens een aankoop in de korte keten. Vooral fruit, groenten en aardappelen zijn populair, maar ook vlees en zuivel worden regelmatig gekocht.

Herkomst is belangrijk. Een bewuste consument wil weten waar zijn eten vandaan komt. Het rechsttreekse contact met de boer speelt daarom een grote rol. Daarnaast is versheid ontzettend belangrijk. Tel daarbij de meerwaardebeleving die klanten ervaren en je krijgt een ferme drietrapsraket voor succes.

Evenmin onbelangrijk is dat de prijzen voor veel producten lager liggen dan in de traditionele verkooppunten. Daarnaast is ook het ecologische aspect voor veel consumenten doorslaggevend. De productie en verkoop gebeuren dicht bij huis waardoor er geen overbodige kilometers afgelegd worden. En omdat versheid centraal staat worden tussentijdse bewaring en verpakking tot een minimum beperkt.

1457 verkooppunten

Niet alleen de klant, maar ook de producenten zelf zijn gewonnen voor korteketenverkoop. De prijzen zijn eerlijk. Het is een alternatieve bron van inkomsten. Ook kleinere bedrijven krijgen een kans. Het systeem van de korteketenverkoop is eenvoudig en transparant, en bovendien krijgen de producenten door het directe contact met de klant de kans hun beroepstrots en expertise te tonen.

Het aantal producenten op Rechtvanbijdeboer.be blijft dan ook stijgen. Momenteel zijn er 747 bedrijven geregistreerd die samen via 1457 verkooppunten aanbieden.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content