Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 600 g aardappelen
  • 2 uien
  • 1 eierdooier
  • zout
  • 4 plakken gerookte zalm

Saus :

  • Dille
  • 2 lepeltjes graanmosterd
  • 1lepeltje suiker
  • 1 lepeltje honing,
  • 1 eierdooier
  • 1 dl room

Garnituur :

  • Salade
  • plakjes komkommer

De aardappelen schillen, koken, afgieten en pureren. De uien zeer fijn snijden (of raspen) en mengen met de puree. Een eierdooier en een weinig zout door de puree roeren. Platte koekjes van de puree vormen en deze in de olie bakken. Dille, mosterd, suiker, honing, room en de eierdooier tot een saus kloppen. De aardappelkoekjes opdienen met saus, zalm en garnituur van salade en komkommer.

De aardappelen schillen, koken, afgieten en pureren. De uien zeer fijn snijden (of raspen) en mengen met de puree. Een eierdooier en een weinig zout door de puree roeren. Platte koekjes van de puree vormen en deze in de olie bakken. Dille, mosterd, suiker, honing, room en de eierdooier tot een saus kloppen. De aardappelkoekjes opdienen met saus, zalm en garnituur van salade en komkommer.