Zwarte olijven, wit witloof

olijven witloof
© Getty

Voor 4 personen

  • 4 mooie kroppen vollegrondwitloof
  • 10 à 15 zwarte olijven
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 3 el verse room
  • zout
  • peper van de molen

Bereiding

  1. Haal de bladeren van het witloof volledig uiteen en verwijder de beschadigde stukken. Was de bladeren één voor één, en droog af met een kurkdroge handdoek (Als de witloofkroppen goed zuiver en gesloten zijn, is wassen eventueel overbodig).
  2. Pers het sap uit de citroen. Snij met een scherp mes de witloofbladeren in zeer fijne plakjes. Besprenkel deze met een beetje citroensap zodat ze mooi wit blijven. Zet deze julienne even op een koele plek. Ontpit de olijven en hak ze grof met een spits mesje. Schil de sjalot en hak ze in fijne dobbelsteentjes.
  3. Giet het resterende citroensap in een slakom. Filter het om pitten en vruchtvlees te verwijderen. Voeg zout, peper van de molen en de sjalot toe. Vermeng er de verse room in en doe de olijven en het witlof erbij. Roer grondig om. Breng indien nodig verder op smaak en dien op in gekoelde borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content