Ingrediënten

150 ml warm water, 75 ml zacht smakende azijn (bijvoorbeeld witte wijnazijn of rijstazijn), 4 el suiker, 3 tl zout, wintergroenten naar keuze (venkel, raap, biet, wortel, rammenas, koolrabi, rode ui...).

Bereiding

Schil de groenten en snijd ze fijn. Hoe fijner je snijdt, hoe sneller je groenten de smaak van de pekel opnemen. Wil je iets grovere stukken die hun beet houden, laat de groenten dan een paar dagen langer pekelen.

Meng alle ingrediënten voor de pekel tot het zout en de suiker zijn opgelost.

Giet het pekelvocht warm over de groenten in een afsluitbare bokaal - zorg dat de groenten helemaal onderstaan.

Bewaar, eens afgekoeld, in de frigo. De pickles zijn lekker na 24 uur en blijven tot 4 weken houdbaar in de koelkast. De smaak wordt intenser naarmate je de groenten langer laat pekelen.

Meer recepten vind je in het boek Pickled, Freddie Janssen, Veltman Uitgevers, 15 euro.

Ingrediënten 150 ml warm water, 75 ml zacht smakende azijn (bijvoorbeeld witte wijnazijn of rijstazijn), 4 el suiker, 3 tl zout, wintergroenten naar keuze (venkel, raap, biet, wortel, rammenas, koolrabi, rode ui...). BereidingSchil de groenten en snijd ze fijn. Hoe fijner je snijdt, hoe sneller je groenten de smaak van de pekel opnemen. Wil je iets grovere stukken die hun beet houden, laat de groenten dan een paar dagen langer pekelen. Meng alle ingrediënten voor de pekel tot het zout en de suiker zijn opgelost. Giet het pekelvocht warm over de groenten in een afsluitbare bokaal - zorg dat de groenten helemaal onderstaan. Bewaar, eens afgekoeld, in de frigo. De pickles zijn lekker na 24 uur en blijven tot 4 weken houdbaar in de koelkast. De smaak wordt intenser naarmate je de groenten langer laat pekelen. Meer recepten vind je in het boek Pickled, Freddie Janssen, Veltman Uitgevers, 15 euro.